Search
Close this search box.
1686435057095
VREME ČITANJA: 2 min

Triler pripao Dunavu

Dunav – Šajkaš 1908 3:2
Stadion: FK Dunav u Starim Banovcima, gledalaca: 500, strelci: 1:0 Ivanović 7.minut, 2:0 Ivanović 20.minut, 3:0 Miletić 50.minut, 3:1 Moravac 53.minut, 3:2 Zagorčić 61.minut, sudija: Vukašin Marković, pomoćnici: Bojan Džafić i Stevan Stanković, žuti kartoni: Petrović, Ivanović, Dubajić, Marković, Zorić, Pavlović, Mirković (Dunav), Petrović, Alempić, Karas, Malešević, Stevan Veselinović, Lazar Veselinović (Šajkaš), crveni karton: Karas (Šajkaš).
Dunav: Petrović, Nikolić (Mirković (Milanović)), Ivanović, Cekić, Dubajić, Marković (Zogović), Stokić, Omega, Zorić, Miletić (Stojaković), Pavlović.
Šajkaš: Ranđelović, Gojkov, Petrović, Alempić, Učur (Zagorčić), Karas (Radivojević), Malešević (Savić), Borovnica, Stevan Veselinović, Moravac, Lazar Veselinović.
Derbi začelja u 30. kolu Vojvođanske lige „Jug“ pripao je domaćinu koji je pobedom ostao u ligi. Gosti iz Kovilja su porazom ispali iz zonskog ranga takmičenja. Gledali smo odličnu utakmicu sa puno nervoze na obe strane, sa velikim brojem kartona i odličnom atmosferom na stadionu u Starim Banovcima.
Domaći su poveli u 7.minutu. Slobodan udarac sa desne strane je izveo Pavlović, neko je od domaćih igrača tukao glavom, golman gostiju Ranđelović je odbranio udarac, ali je odbijenu loptu Ivanović smestio u mrežu 1:0. Vrlo brzo je Dunav duplirao prednost. Korner sa desne strane je u 20.minutu izveo Pavlović, a na prvoj stativi je najbolje skočio Ivanović i glavom poslao loptu u suprotan ugao 2:0. Mogli su fudbaleri Šajkaša da smanje zaostatak u 31.minutu kada je iskusni Lazar Veselinović sa ivice kaznenog prostora lukavo tukao, ali je pogodio prečku gola domaćina. Na odmor se otišlo sa vođstvom Dunava od 2:0.
Kada su u 50.minutu na asistenciju Markovića i golom iz  polukontre Miletića domaći poveli sa 3:0 činilo se da je sve gotovo. Ipak uporni Šajkaš je meč doveo u neizvesnost. Na dodavanje Stevana Veselinovića iskosa sa leve strane je šutirao Moravac i matirao Petrovića. To je bilo 3:1 u 53.minutu. Samo 8 minuta kasnije Stevan Veselinović ponovo gurnuo loptu na levu stranu, a pogodak je udarcem u kontra ugao postigao Zagorčić 3:2. Do kraja meča smo gledali tvrdu utakmicu sa puno prekida i nervoze. Mogao je Stevan Veslinović da poravna rezultat u 79.minutu, ali je iz izgledne pozicije glavom tukao preko gola. Dobru šansu za četvrti gol za domaćine nije iskoristio Milanović u nadohnadi vremena. Na kraju je ostalo Dunav 3, Šajkaš  2.
Po završetku meča nastalo je veliko slavlje domaćih fudbalera i navijača pošto je izboren opstanak u ligi. Sa druge strane neverica i tuga u redovima gostiju, kao i njihovih navijača zbog ispadanja iz lige.
Trener Dunava Zdravko Trivković je posle utakmice rekao:
Utakmica je bila lepa za gledanje, postignuto je pet golova. Mislim da ni Šajkaš nije zaslužio da ispadne. Ove godine je u ovoj ligi mnogo nefudbalskih stvari. Nažalost danas je jedna od ove dve ekipe morala da ispadne. Mislim da ljudi u Srbiji treba da se pozabave ovom Vojvođanskom ligom. Ima kvalitet, ali da je ne degradiraju stvari koje nemaju veze sa fudbalom“.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”