Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Na Istoku u centru pažnje dueli u Jagodini i Vlasotincu

Sve je poznato u Srpskoj ligi Istok, osim imena poslednjeg, četvrtog putnika u zonski stepen takmičenja.
Prema propozicijama takmičenja sa Istoka se u jednu od zona sele tri kluba, plus onoliko koliko je ispalo iz Prve lige Istok. Kako je Trayal ponovio sudbinu svojih prethodnika i psole jedne sezone eksprezno overio kartu za povratak u Srpsku ligu Istok to je dovelo do pomeranja na tabeli i velike borbe.
Već na kraju prvog dela sezone bilo je jasno da iz lige ispada Car Konstantina. U taj krug od tri poslednjeplasirane ekipe brzo su stigli OFK Brzi Brod i Timok.
Ostalo je, posle ispadanja Trayala, da se odredi ko će u Zonu Jug: Vlasina ili Topličanin?
Prokupčani su u prednosti, i zbog boda više ali i zbog bolje gol razlike u međusobnim duelima sa Vlasotinčanima. Vlasinu u ligi ostavlja samo pobeda i to pod uslovom da Topličanin ne osvoji sva tri boda u Jagodini.
Svi ostali susreti ostaju u senci duela Vlasina – Timok i Jagodina – Topličanin.
Novi prvoligaš Dubočica gostuje u Paraćinu, u utakmici bez rezultatskog značaja. U duelu za prestiž Radnički u Pirotu dočekuje Timočanin koji bi da pobedom popravi svoju poziciju na tabeli.
Pčinja posle remija u Pirotu i pobede u Knjaževcu dočekuje Meševo, rasterećena svih briga oko borbe za opstanak. U sličnoj poziciji je i Dunav koji oflično proleće završava duelom sa SFS Borcem na domaćem terenu.
Zanimljivo će biti i u Svilajncu gde se u utakmici za prestiž sastaju Radnički i Budućnost.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok