Search
Close this search box.
1686339426507
VREME ČITANJA: 2 min

Čačak donosi rasplet

U subotu se igra poslednje kolo Srpske lige „Zapad“.
Poslednje 30. kolo SLZ daće odgovor ko će u Prvu ligu Smederevo ili Borac. Rasplet čitavog prvenstva se rešava u Čačku. Smederevo vodeće na tabeli gostuje u Ljubiću ekipi Poleta. Smederevcima pobeda garantuje ostanak na prvom mestu i ulazak u viši rang. Ljubić je inače mesto pored Čačka, a mnogi kažu i deo grada Čačka. Lider neće imati lak zadatak jer je domaćin dobra ekipa i visoko plasirana. Borac na svom stadionu dočekuje poslednjeplasiranu Budućnost iz Arilja. Čačanima samo pobeda odgovora, ali da bi bili prvi Smederevo ne sme da osvoji u komšiluku više od jednog boda. Naravno Borac je na ovom susretu apsolutni favorit.
Zanimljivo je i u borbi za opstanak. Čak pet ekipa napustiće SLZ. Četiri tima su već poznata i to su Budućnost iz Arilja, Sloga iz Kraljeva, Rađevac iz Krupnja i Mačva iz Bogatića. Meč u Podunavcima daće odgovor ko je peta ekipa koja ispada, a ko ostaje u ligi. Domaći Real će ugostiti Slogu iz Bajine Bašte. Timu iz Podunavaca je dosta bod za opstanak pošto ima dva boda viška u odnosu na goste. Sa druge strane Slogu samo pobeda ostavlja u srpskoligaškom karavanu.
U ostalim mečevima ovog kola igraju: Fap (Priboj) – Rađevac (Krupanj), Mačva (Bogatić) – Mladi radnik (Požarevac), Budućnost (Valjevo) – OFK Mihajlovac, Tutin – Sloga (Požega) i Sloga (Kraljevo) – Takovo (Gornji Milanovac). Sve utakmice se igaju sa početkom od 17 časova i 30 minuta.
Foti: FK Polet

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad