Search
Close this search box.
DDFDD
VREME ČITANJA: 2 min

Romantičari ponovo u Prvoj ligi

Odigrano je poslednje 30. kolo Srpske lige „Beograd“.
OFK Beograd je ponovo član saveznog ranga takmičenja. Romantičari nisu odigrali susret poslednjeg kola na svom stadionu pošto se ekipa BSK-a iz Borče nije pojavila na Omladinskom stadionu. Sve je bilo spremno za slavlje domaćeg tima. To se na kraju i dogodilo. Sudije su odsvirale kraj meča i slavlje je i održano. OFK je dobio meč službenim rezultatom 1:0 i zvanično postao šampion Srpske lige „Beograd“. Ekipa iz Borče je ispala iz Srpske lige i naredne sezone igraće u Beogradskoj zoni.
Prvi pratilac Romantičara Zemun je slavio minimalnu pobedu u Lazarevcu protv davno otpisanog Borca sa 1:0 i ostao na drugom mestu. Zemunci imaju isti broj bodova kao ekipa sa Karaburme, ali su zbog lošijeg međusobnog učinka ostali na mestu broj dva. Šta će leto što se tiče tima iz Gornje varoši doneti videćemo. Borac je već odavno ispao iz ovog ranga takmičenja.
BASK je na domaćem terenu poražen od Studentskog grada sa 3:1 kome je pobeda bila potrebna u borbi za opstanak u slučaju da BSK savlada OFK Beograd na Karaburmi. Radnički iz Obrenovca je nastavio sa dobrim partijama u finišu sezone. Na Bulbulderu Obrenovčani su ubedljivo savladali domaću Zvezdaru sa 5:2 koja je očigledno u dosta lošoj formi u finišu prvenstva.
Teleoptik je ubedljivo savladao Torlak sa 3:0 i pokazao da je zasluženo na trećem mestu na kraju prvenstva. U duelu dva tima sa Novog Beograda Ušće je kao domaćin izgubilo od Brodarca sa 1:0. Tim sa Starog sajmišta je sezonu završio u gornjem delu tabele. Najubedljiviju pobedu u kolu je ostvarila Budućnost koja je u Dobanovcima demolirala Prvu iskru iz Bariča rezultatom 6:0. Jedini nerešen rezulat je bio u duelu između Sinđelića i Jedinstva iz Surčina. Oba tima su postigla po jedna pogodak.
Ovo je bila tačka na ovu sezonu Srpske lige „Beograd“. Bila je takva kakva je. Sa puno uspona i padova, dosta promena na vrhu i dnu tabele. Bilo je dobrog fudbala, mečeva sa puno golova, ali i slabih utakmica. Bilo je izdavanja saopštenja, nečasnih radnji koje su rezultirale kažnjavanjem nekih klubova u vidu oduzimanja bodova. Par uakmica nije ni odigrano iz raznoraznih razloga. Sigurno je da je sezona daleko od idealne. Dešavale su se čudne stvari. Ipak na kraju je sve završeno. Neko je zadovoljan neko ne. Na samim učesnicima lige, kao i na FS Beograda je da u narednom periodu pokušaju da sve negativne stavri iskorene ili svedu na najmanju moguću meru, dok one dobre kojih je svakako bilo treba još više unaprediti.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE