Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Meč lopta Dubočice, tri tima strepe za opstanak

Pretposlednje, 29. kolo Srpske lige Istok donosi nekoliko izuzetno zanimljivih duela.
Dubočica pred svojim navijačima ima “meč loptu” i priliku da pobedom overi osvajanje titule prvaka i povratak u Prvu ligu Srbije.
Leskovčani u Sportskom centru Orion u Mrštanu dočekuju Vlasinu oslabljeni neigranjem kapitena Dušana Savića koji je u finalju Kupa Jablaničkog okruga doživeo neugodnu povredu.
Vlasotinčani su u seriji dobrih igara i rezultata. U poslednjih 5 kola Vlasina je zabeležila 2 pobede i 2 remija, ali se i dalje nalazi u zoni ispadanja. Srpskoligaš sa Rosulje ima isti broj bodova kao i Pčinja, ali je ekipa it Trgovišta bila uspešnija u međusobnim duelima.
Pčinja gostuje u Knjaževcu gde će odmeriti snage sa ovog proleća odličnim Timočaninom. Domaćin je drugi najuspešniji tim drugog dela sezone posle Dubočice i u duelu ulazi sa ulogom favorita.
Težak posao ovog vikenda ima i treća ekipa koja se grčevito bori za opstanak. Topličanin ima bod više od Vlasine i Pčinje, ali i izueztno težak posao pred sobom.
Prokupčani na svom terenu dočekuju drugoplasirani Radnički. Piroćanci imaju 5 bodova zaostatka u odnosu na Leskovčane i samo teoretske šanse da osvoje titulu. Ipak u Pirotu žele da pokažu da nisu odjednom zaboravili da igraju fudbal i da u duhu fer pleja završe tekuće prvenstvo.
U senci ovih duela biće i derbi Paraćina. SFS Borac je domaćin Jedinstvu u utakmici za prestiž i status najboljeg u trenutno vodećem fudbalskom centru u Pomoravskom okrugu.
U Popovcu Budućnost dočekuje Jagodinu koja je najavila da će do kraja dati priliku igračima iz kadetskog pogona. Posle Budućnosti, Jagodinci na svom terenu dočekuju Topličanin na zatvaranju sezone.
Timom dočekuje Radnički iz Svilajnca u atmosferi razočarenja gubitkom srpskoligaškog statusa. OFK Brzi Brod dočekuje Dunav, treći najbolji tim na Istoku ovog proleća u borbi za prestiž.
Meševo posle osvajanja Kupa Rasinskog okruga dočekuje fenjeraša iz Niša. Domaćin je favorit u duelu sa Car Konstantinom i pobedom želi da na najbolji mogući način pred svojim navijačima stavi tačku na jednu uspešnu sezonu.
Utakmice pretposlednjeg, 29. kola Srpske lige Istok igraju se u isto vreme – u nedelju su 17:30.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok