Search
Close this search box.
1685217755986
VREME ČITANJA: 2 min

Zemunci drže korak

Zemun – Sinđelić 3:1
Stadion: FK Zemun, gledalaca 200, strelci: 0:1 Savić 57.minut, 1:1 Đalović 58.minut, 2:1 Pantazis 72.minut, 3:1 Nikola Ristovski 77.minut (11m), sudija: Uroš Živković, pomoćnici: Dejan Božić i Branislav Pjevović, žuti kartoni: Božić, Kiso, Lazović (Zemun), Milisavljević, Todorović (Sinđelić).
Zemun: Jevrić, Stojanović, Božović, Đalović, Mikan (Vukčević), Kiso, Lazović (Dakić (Bencke)), Lazar Ristovski (Pantazis), Mitrović, Ademi, Svetlićić (Nikola Ristovski).
Sinđelić: Nikolić, Stojanović, Milisavljević, Stošić, Radić, Savić, Kolarević (Živković), Šabović (Đorđević), Čelar (Civrić), Todorović (Đuričić), Milinković (Grijaković).
Po teškom i klizavom terenu, uz konstantnu kišu Zemun i Sinđelić su odigrali dobar meč. Veći deo susreta domaći su imali inicijativu i posed lopte. U prvom delu nije bilo golova. Zemunci su uputili veliki broj udaraca ka golu gostiju, ali uglavnom neprecizno. Uspeo je domaćin da dođe do jednog pogotka u prvom delu, ali je opravdano poništen jer je strelac Đalović bio u nedozvoljenoj poziciji. Na odmor se otišlo rezultatom 0:0.
U nastavku smo gledali sličnu sliku. Ipak bilo je golova. Prvi su poveli fudbaleri Sinđelića. Vezista Savić je u 57.minutu sjajno šutirao sa preko 20 metara i pogodio gornji ugao gola golmana domaćih Jevrića 0:1. Tim iz Gornje varoši je izjednačio minut kasnije. Korner sa desne strane je izveo Nikola Ristovski, a najbolji u skoku na drugoj stativi je bio kapiten Marko Đalović i glavom sa par metara poslao loptu u mrežu 1:1.
Nastavili su domaći sa ofanzivom što se isplatilo u 72.minutu. Loptu je na levoj strani prihvatio Pantazis, ušau u kazneni prostor par metara i udarcem po zemlji u suprotan ugao zatresao mrežu 2:1. Sve je rešeno u 77.minutu. U šesnaestercu Sinđelića oboren je Ademi i dosuđen je penal za domaće. Siguran sa 11 metara bio je Nikola Ristovski 3:1. To je bio i konačan rezultat utakmice.
Trener domaćih Saša Štrbac je posle utakmice kratko rekao:
”Izuzetno teška utakmica za obe ekipe, posebno za moj tim. Nakon primljenog evro gola uspeli smo brzo da se vratimo i dođemo do bitne pobede. Ostalo je još jedno kolo i idemo i tu utakmicu da pobedimo.”
Ovom pobedom Zemun je ostao u trci sa OFK Beogradom za prvo mesto i plasman u Prvu ligu. U narednom 30.kolu Zemunci gostuju Borcu u Lazarevcu, dok će Sinđelić ugostiti Jedinstvo iz Surčina.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE