Search
Close this search box.
zemunofkbeograd-srpska-liga-beograd starsport
VREME ČITANJA: 2 min

Raspucani golgeteri za totalnu neizvesnost

Pobede Romantičara i Zemuna, totalni haos na dnu.
Odigrano je pretposlednje 29. kolo Srpske lige „Beograd“. Kolo pre kraja prvenstva ništa se još ne zna. Lider OFK Beograd je sa 4:0 u gostima pobedio Studentski grad i došao na korak od Prve lige. Sa druge strane Studenti su u jako teškom položaju. Drugoplasirani Zemun je sigurnom igrom savladao Sinđelić sa 3:1 i ostao u trci za prvo mesto. Posle ovog poraza i oduzimanja četiri boda od strane FSB, Sinđelić će u poslednjem kolu igrati za opstanak u ligi.
Radnički iz Obrenovca je deklasirao Borac iz Lazarevca sa 7:0 i načinio ogroman korak ka opstanku. Ipak nije još ništa sigurno. BSK je u Borči pobedio Budućnost iz Dobanovaca sa 2:1 i sačuvao šanse da i naredne sezone igra u ovom stepenu takmičenja. Ipak Borčanima sledi težak zadatak jer u poslednjem kolu gostuju na Omladinskom stadionu.
U derbiju kola Brodarac je poražen na svom terenu od ekipe Teleoptika sa 2:0. Optičari su u poslednjih nekoliko kola u sjajnoj formi. Ubedljivom pobedom Torlaka nad Zvezdarom od 6:3, tim Iz Kumodraža je prebrinuo sve brige oko igranja Srpke lige i naredne sezone.
Surčin je bio mesto odigravanja još dva kluba kažnjena sa oduzimanjem 4 boda od strane FSB. Domaće Jedinstvo je bilo bolje od pobednika Kupa Beograda BASK-a sa 2:0. Jedini meč bez golova odigran je u Bariču između Prve iskre i Ušća Novi Beograd.
Poslednje kolo donosi odluku ko će u Prvu ligu OFK Beograd ili Zemun. Takođe biće poznato ko će uz Borac iz Lazarevca u niži rang – Beogradsku zonu. Najbliži ispadanju je BSK iz Borče, a nisu sigurni Radnički iz Obrenovca, Sinđelić i Studentski grad. Jedna od ove četiri ekipe neće sledeće sezone igrati u Srpskoj ligi „Beograd“.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE