Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Leskovčani korak bliže Prvoj ligi Srbije

Fudbaleri Dubočice pobedili su danas u Svilajncu ekipu Radničkog i tako napravili važan iskorak ka osvajanju prvog mesta na kraju sezone u Srpskoj ligi Istok.
Leskovčani sada imaju 6 bodova prednosti u odnosi na Radnički, ali Piroćanci imaju meč manje i u nedelju ih očekuje duel sa Pčinjom.
U derbiju kola dobar fudbal, a rivali se nisu štedeli. Zbog toga i 2 žuta kartona domaćim i čak 5 žutih kartona gostujućim igračima.
Leskovčani su od početka preuzeli kontrolu nad sredinom terena, a gol je stigao u najboljem mogućem trenutku za goste.
U 12. minutu mat u dva poteza. Marko Momčilović je iz kruga koji obeleževa centar igrališta, korak – dva u delu terena koji pripada gostima, sjajno proigrao Dušana Savića, Golgeter Dubočice i najbolji strelac svih srpskih liga je pronašao prostor uzmeđu štopera Radničkog i sa desetak metara plasirao loptu iza leđa golmana Vasića.
Pokušavali su Svilajnčani da probiju dobro postavljeno zonu ispred šesnaesterca Dubočice. Zapretio je u 33. minutu Gvozdenović sa ivice šesnaesterca, ali je golman Cakić bio siguran. Minut kasnije na drugoj strani prilika za Stojevam ali je Vasić pravovremenim istrčavanjem sprečio najgore.
Najbolju priliku za Radnički imao je Jemović u 35. minutu, ali je iz duela “jedan na jedan” čuvar mreže Dubočice izašao kao pobednik.
U nastavku ravnopravna igra, a prvi su zapretili gosti. U 59. minutu novi duel Savića i golmana Vasića, ali je čuvar mreže Radničkog pokazao zbog čega glasovima čitalaca Msporta izabran za najboljeg golmana lige u jesenjoj polusezoni.
U 71. minutu posle prodora Jovanovića u šansi je bio Gvozdenović, ali je sa 13-14 metara šutirao iznad gola.
U 75. minutu ponovo je golman Radničkog ostao sam u duelu sa jednim od igrača gostiju. Đorđe Vasić je sa petnaestak metara lobovao istrčalog golmana Stefana Vasića i postavio konačan rezultat derbija kola.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok