Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Derbi Istoka u Svilajncu, traži se četvrti putnik u zonu

Utakmicama 27. kola nastavlja se prvenstvo u Srpskoj ligi Istok koje ulazi u dramatičnu završnicu.
Pred liderom na tabeli je novo iskušenje. Leskovčani gostuju u Svilajncu, gde ih čeka četvrtoplasirani Radnički. Teško gostovanje je prilika za izabranike trenera Dejana Čelara da još jednom potvrde da zaslužuju povratak među prvoligaše.
Iako su posle poraza u Popovcu stizale izjave kako je “sve gotovo”, u Pirotu ipak nisu klonuli duhom. Radnički u nedelju dočekuje Pčinju, dan nakon derbija u Svilajncu koji može, ali ne mora da da odgovore na mnoga pitanja. Gostima iz Trgovišta gori pod nogama, pa se očekuje zanimljiv duel.
Jednačina sa najviše nepoznatih trenutno je borba za opstanak u Srpskoj ligi Istok. Trayal ispada iz Prve lige Srbije, što znači da će u zonski stepen čak četiri srpskoligaša sa Istoka.
Dunav protiv Meševa ima “meč loptu” da sjajno proleće zaokruži novom pobedom i izvesnim očuvanjem srpskoligaškog statusa.
Topličanin do kraja ima izuzetno težak posao. U subotu u Prokuplje dolazi Budućnost, a pred igračima Topličanina je “moranje” da barem jedan od preostala dva teška duela na svom terenu reše u svoju korist. A sledeći gost je Radnički iz Pirota, tako da Prokupčani nemaju mnogo izbora.
Jagodina je posle serije loših rezultata došla u situaciju da je za miran kraj sezone neophodna još jedna pobeda. Prva prilika je duel sa već otpisanim Timokom u Jagodini.
U najtežoj situaciji trenutno je Vlasina. Vlasotinčani su na poziciji koja vodi u zonu, a pobeda protiv SFS Borca nameće se kao imperativ.
U senci neizvesnih borbi za vrh i opstanak, naći će se ovog vikenda dva duela.
Jedinstvo u Paraćinu protiv Brzog Broda želi pobedu za overu mesta u boljoj polovini tabele. Timočanin u Nišu traži potvrdu druge pozicije na tabeli Srpske lige Istok ako se pogledaju samo rezultati u prolećnoj polusezoni.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok