Search
Close this search box.
1684859128047
VREME ČITANJA: 1 min

Pobede vodećih, odluka u poslednja dva kola

Odigrano je 28. kolo Beogradske zone.
Tri vodeća tima su zabeležili pobede, a u najboljoj poziciji je lider PKB kome je u poslednja dva kola za siguran ulazak u Srpsku ligu potrebna jedna pobeda. U Padinskoj Skeli PKB je bio siguran protiv poslednjeplasiranog Kosmaja, slavio je pobedu od 4:0. Podno Kalemegdana GSP Polet Dorćol je teže nego što se očekivalo pobedio Leštane sa 1:0. Trećeplasirani Šušnjar je u derbiju kola pobedio Barajevo sa 3:2. Razlika između PKB-a i prvih pratilaca je četiri boda.
Borba za opstanak je malo manje neizvesna. Kosmaj iz Ralje je već odavno otpisan. Sremčica je poražena u gostima od ekipe Zuce 2019 sa 3:2 i praktično ispala iz lige. U teškoj situaciji je i ekipa Leštana. Lokomotiva iz Železnika je u gostima pobedila OFK Žarkovo sa 1:0 i približila se opstanku u ligi. Boleč je kod kuće savladao Crvenu zvzdu iz MML sa 2:0 i izjednačio se sa gostima po bodovima. Oba tima su praktično na korak od sigurnog opstanka.
U duelu timova iz sredine tabele Hajduk je na Lionu poražen od Napretka iz Medoševca sa 3:1. Komgrap je na svom terenu bio ubedljiv protiv OFK Mladenovca sa 3:0.
Do kraja prvenstva su ostala još dva kola. Tada ćemo i znati konačan rasplet situacije na tabeli.
Foto: FK PKB

Možda vas zanima

TABELA beogradske zone