Search
Close this search box.
476077_smederevo_f
VREME ČITANJA: 2 min

DALJE SE IPAK NIJE MOGLO: Crnobarci se isprsili pred favoritom, ali u finale odlazi iskusniji tim

I pored činjenice da učestvuju u dva ranga nižem stepenu takmičenja, budućem prvoligašu nije bilo ni malo lako.
Na stadionu “Bora Beka” u Kostolcu odigran je polufinalni duel Kup Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije u kojem je lider zapadne grupe srpskoligaškog karavana Smederevo 1924, dočekalo trenutno trećeplasirani sastav Mačvanske okružne lige, Hajduk Stanka iz Crne Bare.
Oko 200 okupljenih ljubitelja fudbala prisustvovalo je zanimljivoj predstavi u kojoj je favorit ipak uspeo da stigne do trijumfa i plasmana u finale, ali se mora istaći da je sastav iz Crne Bare ne samo bio u pojedinim trenucima susreta ravnopravan rivaj, već je pružio i lepršavu igru koja je oduševila navijače.
Fudbaleri Hajduk Stanka imali su već u uvodnim trenucima meča izglednu priliku, ali udarac Samardžića sa ivice kaznenog prostora nije završio u mreži.
Već u 4. minutu “oklopnici” stižu do prednosti. Zličić je asistirao Bojiću koji pogađa mrežu golmana Pejovića. Smederevci u 18. minutu dupliraju prednost, a mrežu Crnobaraca pogađa Kostić udarcem sa preko 20 metara.
Prava drama viđena je u finišu susreta. Fudbaleri Hajduk Stanka u 80. minutu stižu do pogotka. Nakon centaršuta Uroša Jankovića. Samardžić je glavom matirao Jovića.
Sedam minuta kasnije Markovića u šesnaestercu Crnobaraca nepropisno zaustavlja Nemanja Jurišić, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Miloš Janković.
Do kraja susreta beležimo još jednu izglednu priliku u kojoj su se naši fudbaleri Hajduk Stanka, ali je lopta nakon udarca Uroša Jankovića pogodila prečku.
Apsolutni favorit, ekipa Smedereva 1924 zasluženo se plasirala u finale kupa regiona zapadne Srbije, dok fudbaleri iz Crne Bare i pored poraza moraju biti zadovoljni prikazanim u duelu sa velikim favoritom.
izvor:republika.rs
Foto: FK Smederevo 1924

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad