Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Triling Budućnosti predvodi tim kola na Istoku pred derbi sezone

Trojica fudbalera Budućnosti iz Popovca predvode tim 26. kola Srpske lige Istok.
Popovčani su sa ubedljivih 6:1 ispratili bivšeg prvoligaša iz Zaječara. Popovčane je predvodio golgeter Nikola Mladenović sa tri gola, a dva puta je mrežu Timoka zatresao Stefan Miletić, Uz njih dvojicu međiu najboljih 11 na Istoku našao se iskusni defanzivac Marko Ranđelović koji i ovog proleća dominira srpskoligaškim terenima.
Šest golova u mreži gostiju iz Niša postigli su i fudbaleri Radničkog. U duelu sa već otipsanim Car Konstantinom Matija Nikolić je het trikom vodio Piroćance do pobede. Uz njega u timu kola i Filip Stojanov.
Radnički i Budućnost su tako na najbolji način najavili svoj duel u 27. kolu. U derbi rivali ulaze sa različitim motivima: Radnički želi pobedu za nastavak trke sa Dubočicom, dok Budućnost još jednom želi da dokaže da na terenu u ovoj sezoni nema premca na Istoku. Administrativne greške skupo su koštale Popovčane koji su jesenas ubedljivo pobedili Radnički u Pirotu rezultatom 0:3.
U timu kola i tandem iz Dubočice. Čuvar mreže Dragan Cakić je prema ocenama izveštača zaslužio u ovom kolu najvišu ocenu među golmanima. Na sredini terena u timu kola i mladi Đorđe Vasić koji je pokazao da je njegov dolazak u zimskom prelaznom roku pravi potez Leskovčana.
U odbrambenom bedemu uz Stojanova i Ranđelovića i Boban Janić koji je bio najbolji u timu Dunava u pobedi nad Pčinjom, i Lazar Maljković koji je predvodio Timočanin do pobede u Jagodini.
U veznom redu uz Miletića i Vasića mesta su rezervisana za Božidara Šapića (Radnički Svilajnac) i Lazara Marković koji je postigao dva gola u pobedi Vlasine nad Meševom.
U napadu već pomenuti tandem: Nikola Mladenović i Matija Nikolić, igrači su sa po tri gola u mrežama rivala najavili žestoku borbu za bodove u nedelju u Popovcu, koji ćete moći da pratite i direktnom prenosu putem Xtip Stream-a na Youtube kanalu MerkurXtipa.
Foto: FK Budućnost Popovac

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok