Search
Close this search box.
tekstilac
VREME ČITANJA: 2 min

Fudbaleri Tekstilca uzdignuti na viši rang

FUDBALERI TEKSTILCA (ODŽACI) ZAVRŠILI POSAO U STANIŠIĆU
Fudbaleri Tekstilca, četiri kola pre završetka prvenstva u Srpskoj ligi “Vojvodina”, definitivno su obezbedili plasman u Prvu ligu, pa više ne postoji ni teoretska mogućnost da ih prestigne drugoplasirani Borac iz Šajkaša koji je u minusu 13 bodova.
Odžačani su bili ubedljivi u Stanišiću, sa 5:1 savladali su domaćine koji se bore za opstanak.
Dva gola postigao je Irfan Zulfih, a po jednom u strelce su se upisali Vlansavljević, Veselinović i Ignjatović.
Bila je to petnaesta uzastopna pobeda kapitena Braha i drugova, koji su poslednji poraz doživeli jesenas u 10. kolu od Tise u Adorjanu – 2:3.
Bilo je to 16. oktobra i od tada igrači šefa struke Milovana Pankova, ušli su u sjajnu seriju i taj niz nameravaju da nastave u poslednje četiri utakmice.
U zimskoj pauzi na čelo kluba došao je Jovan Miletić , u klubu je ostao i Milojko Erić, generalni sponzor, a u poslednje tri godine odvojio je značajna sredstva da bi se formirao tim za plasman u viši rang.
Posle pobede u Stanišiću, na terenu i u svlačionici došlo je do spontanog slavlja, svi smo dali oduska emocijama i nismo ih suptavali. Sada nam samo preostaje da organizujemo 10. juna kad se završi prvenstvo.
Pozivamo sve sponzore, prijatelje i simpatizere kluba koji su bili uz nas tokom čitave sezone.
Ovo je najveći uspeh Tekstilca za 104 godine postojanja, dospeti do Prve lige nije mala stvar za sve u klubu i našoj sredini – kaže Jovan Miletić.
Oračani su malo strepeli pred duel sa Stanišićanima jer nisu mogli da računaju na trojicu standardnih prvotimaca. – Bilo je malo strepnje jer smo protiv sebe imali ekipu koja se bori za opstanak.
Ispostavilo se da je naša bojaznost bila nepotrebna, momci su odlično odradili posao, pa pobeda nije dolazila u pitanje.
Cilj nam je da slavimo i u preostale četiri utakmice i postavimo rekord lige, kad su u pitanju sto pređene pobede. Pred nama su sada mnogi poslovi da bismo što spremnije dočekali start u višem rangu – jasan je Miletić.
izvor:sportskižurnal

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

Fudbaleri Tekstilca uzdignuti na viši rang

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina