Search
Close this search box.
1684165720302
VREME ČITANJA: 2 min

Тrka udvoje za foto finiš

Odigrane su utakmice 26. kola Srpske lige „Zapad“.
Tri vodeće ekipe su zabeležile pobede, pa je tako i nastavljena trka za ulazak u viši rang. Derbi kola je igran u Čačku gde je domaći Borac uz dosta muke pobedio Slogu iz Požege sa 3:2. Imali su Čačani dva gola viška, gosti su izjednačili, da bi domaćin u nadohnadi vremena preko Veljka Mijailovića stigao do sva tri boda. Lider Smederevo je gostovalo Budućnosti u Valjevu. Pobeda od 2:0 uz golove Bojića i Zličića ostavila je Smederevce na vrhu sa bodom prednosti u odnosu na tim iz Čačka. Treća vodeća ekipa Fap, ali bez šansi za plasman u Srpsku ligu, bila je sigurna na domaćem terenu u Priboju. Ubedljivo je savladana Sloga iz Bajine Bašte sa 4:0 uz dva gola Babića. Gosti se nalaze u opasnoj zoni.
U jednom od zanimljivijih mečeva Polet je u Ljubiću pobedio Tutin sa 1:o. Oba tima su u gornjoj polovini tabele. Budućnost je u Arilju pobedila Rađevac iz Krupnja sa 2:0 i sačuvala teoretske šanse u borbi za opstanak.. Mladi Radnik je na svom terenu u Požarevcu remizirao 1:1 sa OFK Mihajlovcem. Gosti su bezbrižni u srdini tabele, dok domaćin vodi golu borbu za opstanak.
Mačva  je u Bogatiću igrala nerešeno 1:1 protiv Takova iz Gornjeg Milanovca. Ekipa Mačve je veoma blizu ispadanja, mada još ima nade. Važnu pobedu u borbi za opstanak je zabeležila Sloga iz Kraljeva. Kraljevčani su pobedili Real iz Podunavaca sa 2:0.
Do kraja su ostala 4 kola. Smedrevo i Borac će do poslednjeg kola voditi borbu za plasman u viši rang. Što se tiče ispadanja ako budu ispadale 4 ekipe trenutno su u problemu Budućnost iz Arilja, Mačva, Mladi radnik i Sloga Kraljevo. Ako bude ligu napuštalo 5 timova ispada i Sloga iz Bajine Bašte koja trenutno ima isti broj bodova kao imenjak iz Kraljeva i Mladi radnik. U svakom slučaju očekuje nas zanimljiv finiš sezone.
Foto: FK FAP

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad