Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Luka Marković, golman Meševa, najbolji igrač 24. kola Srpske lige Istok

Golman Meševa Luka Marković izabran je glasovima čitalaca Msporta za najboljeg igrača 24. kola Srpske lige Istok.
Marković je do laskavog priznanja stigao nakon sjajnih odbrana u remiju Meševa na gostovanju Jagodini rezultatom 0:0. Posle remija u Jagodini, ekipa Meševa je na svom terenu pobedila Radnički iz Svilajnca i opravdala epitet jednog od najprijatnijih iznenađenja na Istoku.
U razgovoru za Msport mladi čuvar mreže ističe dobar i kvaliteta rad čitave ekipe koji donosi rezultate.
Koliko znači nagrada za najboljeg igrača kola koja je rezultat glasanja čitalaca i kao priznanje i kao motivacija za dalji rad jednog mladog igrača?
“Puno mi znači ovo priznanje za najboljeg pojedinca pored toliko kvalitetnih igrača u ligi. Može poslužiti samo kao motiv više da nastavim vredno da radim i napredujem u karijeri” – rekao je u intervjuu za Msport Luka Mešević, čuvar mreže srpskoligaša Meševa.
Remi u Jagodini pokazao je dobru formu ekipe Meševa. Posle toga pobedili ste i Radnički iz Svilajnca. Šta je odlučilo u ovim duelima?
“Čestitao bih igračima Jagodine na sjajnoj utakmici. Momci su nam nametnuli svoj tempo igre koji su držali svih 90 minuta. Svaka čast mojim momcima koji su pokazali karakter i odigrali odličnu utakmicu. Imali smo i šansu da povedemo ali eto ostalo je 0:0 i može se reći da smo zadovoljni bodom. Taj karakter smo preneli i na narednu utakmicu u kojoj smo uspeli da preokrenemo rezultat 0:2 protiv odlične ekipe Radničkog iz Svilajnca.”
Pet kola pre kraja Meševo je na 6. mestu na tabeli. Kakvi su ciljevi do kraja sezone, posebno kada se pogleda raspored gde vas očekuju veoma teški dueli sa ekipama koje se bore za opstanak?
“Ostalo je još pet teških utakmica do kraja od kojih gostijuemo tri protiv ekipa koje su u neizvesnoj borbi za opstanak. U svaku utakmicu ulazimo sa velikom željom da pobedimo i na kraju ostvarimo najviši mogući plasman.”
Ponikao si u Jasenici. Slede godine rada u OFK Beogradu, zatim IMT i od prošlog leta si u Meševu. Kakvi su tvoji planovi za budućnost i dalji razvoj karijere?
“U ekipu Meševa sam došao prošlog leta i ovo mi je prva seniorska sezona u kojoj sam stekao dosta iskustva. U Meševu sam dobio dosta prostora za svoj napredak i razvoj, ali trenutno ne razmišljam puno u kom smeru će se kretati moja karijera već pokušavam da se fokusiram na svaku narednu utakmicu” – istakao je u razgovoru za Msport Luka Marković, najbolji igrač 24. kola Srpske lige Istok.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok