Search
Close this search box.
344578080_1217575045568300_793651133443425733_n
VREME ČITANJA: 2 min

Tektilac preokretom do trijumfa i na tri boda od istorije

U okviru 25. kola Srpske lige Vojvodina fudbaleri Tekstilca su preokretom došli do pobede u meču protiv Tise iz Adorjana, na kraju meč se završio rezultatom 2:1 (0:1).
Ekipa Tekstilca je na korak od ostvarenja sna. Naime, ako u sledećem kolu u Stanišiću zabeleže tri boda obezbediće pehar Srpske lige Vojvodina i promociju u Prvu ligu Srbije na četiri kola pre kraja imaće plus 13 u odnosu na Borac iz Šajkaša a na raspolaganju će biti 12 bodova.
Gradski stadion, Odžaci. Gledalaca: 200. Sudija: Zorana Stoiljković (Novi Sad). Strelci: Vlaisavljević i Đurić (Tekstilac). Svitić (Tisa).
TEKSTILAC: Studen, Dimković, Šiškov, Marjanović (Veselinović), Stanković, Davidović (Ćirić), Plavšić (Nikolić), Vlaisavljević (Medar), Đurić, Luković, Zekić (Ignjatović).
TISA: Ladanji, Pronek, Kostić (Antal), Slavuljica (Akoš), Radovanović, Stojanović, Svitić, Tomić, Stepančev, Kudrić (Šćepanović), Mesaroš.
Na domaćem terenu slavili su igrači Tekstilca nad sastavom Tise posle preokreta i zabeležili 14 uzastopnu pobedu. Derbi kola između lidera i četvrtoplasiranog, očekivala se tvrda i nezivesna borba, a domaćin je na teži način došao do bodova.
Prvi gol postigao je sastav Tise, posle sjajnog centaršuta sa desnog boka, lopta dolazi do nebranjenog Dragana Svitića koji je usamljen iz blizine glavom zatresao mrežu Odžačana. Gol je pao u 17. minutu.
Kako je domaćin ušao smušeno i nezainteresovano u ovaj duel i gubio na odmoru, drugo poluvreme je ekipa trenera Pankova izašla sa više motiva i ambicijom da nastavi pobedonosi niz. Davidović je promašio dve izgledne prilike, a Plavšić je promašio najbolju šansu.
Čekalo se izjednačenje, a odgovor Tekstilca brzo je stigao, već u 47. minutu, usledio je prodor mladog Dimkovića po levoj strani i centaršut u srce šesnaesterca gde Vlaisavljeviću nije bilo teško da zatrese mrežu Ladanjija. Igra se celo drugo poluvreme odvijala na polovini Tisinog gola, mnošto šansi su imali domaći fudbaleri koje nisu iskoristili.
Nakon nekoliko odličnih prilika i sjajnih odbrana Ladanjija, u 66. minutu lepim individualnim potezom Dejan Đurić je “opalio” hitac ka golu Tise i zatresao mrežu za vođstvo i ispostaviće se konačan rezultat, golman nije mogao ništa.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

Tektilac preokretom do trijumfa i na tri boda od istorije

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina