Search
Close this search box.
344299139_547989024169822_4223262372531740945_n
VREME ČITANJA: 2 min

“Petarda” GFK Slovena na gostovanju Studentima

Fudbaleri GFK Slovena zadržali su lidersku poziciju savladavši Indeks u Novom Sadu ubedljivim rezultatom 0:5 (0:4).
Ne daju fudbaleri GFK Slovena iz Rume čelo tabele. Sjajni Brana Ilić pokazao je ponovo o kakvom se igraču radi. U sledećem kolu u derbiju prvenstva ugostiće Železničar iz Inđije i to će biti utakmica koja će biti presudna u trci za titulu.
Stadion: FK Borac na Klisi, Novi Sad. Gledalaca: 150. Sudija: Vladimir Tošić (Novi Sad). Žuti karton: S. Ilić (Indeks). Strelci: Puzić, B. Ilić 3, Cvijić (GFK Sloven).
INDEKS: Perišić, D. Rađenović, Kačavenda, Novevski, Gajić, Stojanović, Radmilović, Ivelja (Veselinović), Marić (F. Rađenović), Belić (S. Ilić), Klaić.
GFK SLOVEN: Šegavac (Jokić), Malović (Jovanović), Jandrić, Puzić (Vukmanović), B. Ilić (Damjanović), Batalo (Dobrijević), Savić, Dujić, G. Ilić, Stevanović, Cvijić.
Indeks je doživeo katastrofu kao domaćin, lider je izašao veoma motivisano i “pregazio” mladi sastav domaćina. U samo dva minuta GFK Sloven je izvršio tkz. “blickrig”. U 26. minutu Brana Ilić je probio po levom boku i sjajno šutirao ali stativa je zaustavila “bombu”, lopta se odbila do Georgija Ilića kojeg ruši Ivelja a sudija Tošić dosuđuje najstrožu kaznu.
Brana Ilić je izveo kazneni udarac, ali neuspešno jer je ista stativa zaustavila njegov pokušaj, a lopta se odbija nazad i na nju natrčava Vojin Puzić i glavom u padu pogađa po sred gola i dovodi svoj tim u vođstvo.
U sledećem napadu sjajan cetaršut sa 25-30 metara na desnom boku šalje Stefan Cvijić ka Brani Iliću a ovom nije bilo teško da sa 5 metara uputi sjajan udarac glavom u golmanov ugao i zatrese mrežu Perišića koji je bio nemoćan.
Nije se dugo čekalo na treći gol, bilo je to u 34. minutu. Brana Ilić je još jednom na individualni kvalitet na desnom boku prevario čuvara Indeksa prebacivši sa desne na levu nogu i sa nekih 10 metara iskosa uputio rezantan šut u dalji golmanov ugao za visokih 3:0.
Samo četiri minuta kasnije opet Brana Ilić i Stefan Cvijić samo u zamenjenim ulogama, odilčan pas uputio je Ilić ka Cvijiću koji natrčava na loptu, čuvar se prevario jer je krenuo u klizeći start, Cvijić ulazi u peterac i egzaktnim šutem kroz golmanove noge lopta ulazi u gol.
Konačan rezultat postavio je Brana Ilić, prošlo je desetak minuta drugog dela igre, akcija je krenula sa sredine terena kombinovali su Cvijić i Georgije Ilić, Cvijić ulazi snažno u peterac, odbrambeni igrač blokira pokušaj asistencije, lopta se ponovo odbija do Cvijića koji sa desne strane nabacuje Brani Iliću koji je ostao sam na levoj strani i glavom pogađa nebranjeni deo mreže.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”