Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Na Istoku neizvesna borba i na vrhu i na dnu tabele

Prvenstvo u Srpskoj ligi Istok ulazi u samo završnicu koja će, po svemu sudeći, biti neizvesna i dramatična.
Pet kola pre kraja na Istoku mnogo nepoznatih. Potpuna neizvesnost je na vrhu gde su Dubočica i Radnički ponovo izjednačeni.
Prava drama se očekuje i u borbi za opstanak imajući u vidu sve izvesniji povratak Trayala u Srpsku ligu, zbog čega će među zonaše čak četiri ekipe sa dna tabele.
Budućnost je odolela u Mrštanu gde Dubočica igra svoje utakmice zbog izgradnje novog stadiona. Borbeni Popovčani su prvi stigli do gola preko jednog od junaka derbija Vukana Đorđevića. Domaćin je napadao, a izjednačenje je doneo golgeter lige Dušan Savić iz slobodnog udarca u 60. minutu.
Imali su domaći nekoliko odličnih prilika, najbolju nije realizovao Savić u 63. minutu kada je izveo jedanaesterac, ali je golman Budućnosti Toma Koković odbranio njegov udarac i zaslužio epitet najboljeg na terenu,
Ovaj remi išao je na ruku Piroćancima koji su lako stigli do pobede u Zaječaru. Filip Đurović je sa dva gola “poslao” Timok u Zonu, a svoj tim doveo na korak od plasmana u Prvu ligu Srbije.
Paraćinski srpskoligaši su preokretima stigli do pobeda. Topličanin je vodio, ali je SFS Borac na svom terenu stigao do pobede rezultatom 2:1. Jedinstvo je u Trgovištu gubilo u duelu sa Pčinjom, ali su Paraćinci na kraju slavili rezultatom 1:3.
Ova dva rezultata unela su dodatnu dozu neizvesnosti u borbu za opstanak. Car Konstantin se odavno oprostio od srpskoligaškog statusa.
Najbliži povratku u zonski stepen takmičenja su Timok i Brzi Brod kojii imaju veliki bodovni minus u odnosu na Pčinju koja je trenutno prva “iznad crte”.
OFK Brzi Brod je pobedom nad Jagodinom zadržao teoretske šanse da je opstanak moguć. Vlasina je kao gost osvojila bod protiv Timočanina i drugim uzastopnim remijem najavila izlazak iz krize i borbu za očuvanje statusa.
Dunav je na niškom Bubnju pobedio Car Konstantin i sa 18 bodova u prolećnom delu prvenstva stigao blizu mirne luke.
U jedinoj utakmici u kojoj rivali nisu pod imperativom borbe za 1. mesto ili opstanak, Meševo je sa 3:2 pobedilo Radnički iz Svilajnca i stiglo do 6. mesta na tabeli Srpske lige Istok.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok