Search
Close this search box.
1683496333181
VREME ČITANJA: 2 min

Smederevo sigurno u Kostolcu

Smederevo – Fap 3:0
Stadion: Bora Beka u Kostolcu, gledalaca: 300, strelci: 1:0 J.Jovanović 2.minut, 2:0 Savković 11.minut, 3:0 Marković 74.minut, sudija: Mladen Jakovljević, pomoćnici: Đorđe Milosavljević i Ivan Lazarević, žuti kartoni: Kostić, Savković (Smederevo), Bogićević, Plazinić, Jovanović  (Fap)
Smederevo: Kaličanin, Krneta, Kostić, Savković (Blagojević), Zličić (Janković), Dimitrijević (Ilić), Sević, Panić, Nikola Jovanović (Marković), Bojić (Filipović), Jordan Jovanović.
Fap: Đorđević, Radovanović, Bogićević (Babić), Plazinić, Jovanović, Vukadin (Rašljanin), Đerković (Luković), Odita (Nikačević), Drašković, Ćirković (Radović), Janjić.
Derbi susret 25. kola Srpske lige ”Zapad” zasluženo je pripao lideru i domaćinu ovog meča ekipi Smedereva. Utakmica je odigrana u Kostolcu pošto je Smederevo kažnjeno sa četiri utakmice neigranja na svom terenu i minimum 30 kilometara igranja od svoga stadiona.
Već u 2.minutu domaćini su poveli. Zličić je dobio loptu iza odbrane ekipe Fapa, prebacio je na drugu stranu gde je odličnim udarcem  u kontra ugao Jordan Jovanović matirao Đorđevića 1:0. Smederevci su duplirali prednost u 11.minutu. Ponovo je asistent bio prvi strelac lige Miloš Zličić, a pogodak je postigao Mile Savković 2:0. Gosti od početnog šoka nisu uspeli da se oporave do poluvremena. Praktično imali su dva šuta preko gola i to je bilo sve.
U nastavku tim iz Priboja je bolje počeo pa je u 50.minutu na asistenciju Plazinića posle slobodnog udarca Odita iz povoljne pozicije tukao glavom preko gola. Smederevo je malo po malo uspostavilo ravnotežu pa se igralo između dva šesnaesterca. Drašković je bio neprecizan posle kornera za ekipu Fapa u 70.minutu, njegov udarac glavom je završio pored gola. Konačan rezultat je postavljen u 74.minutu. Štoper domaćih Jovan Krneta je sa svoje polovine poslao dugačak pas iza leđa odbrane gostiju, iz drugog plana se ubacio Marković i savladao Đorđevića 3:0.
Do kraja susreta Fap je preko Radovanovića makazicama mogao smanji rezultat, ali je golman domaćina Kaličanin sjajno reagovao. Sa druge strane Smederevo je preko rezervista Ilića, Blagojevića i Filipovića pretilo, no nije bilo promene rezultata. Na kraju je ostalo Smederevo 3, Fap 0.
Trener gostiju Slaviša Žunić bio je kratak:
”Zaslužena pobeda domaćina. Mi smo na početku brzo dobili dva gola i tu je praktično sve bilo odlučeno. Moji momcu su slabo ušli u duel. Da li zbog straha, ili nedostatka kvaliteta vreme će pokazati”.  
Prvi trener Smedereva Sava šašić bio je mnogo zadovoljniji:
”Jedna teška utakmica protiv dobrog protivnika gde smo zasluženo došli do pobede. Na vreme smo poveli i uspeli smo rutinskom igrom meč da privedemo kraju za razliku od duela pre dve nedelje protiv Mačve iz Bogatića. Ostalo nam je još 5 kola do kraja i svaka utakmica će biti finale. Verujem u moju ekipu i da ćemo na kraju ostati na prvom mestu”.
Posle ovog kola Smederevo i dalje ima bod prednosti u odnosu na Borac iz Čačka. U narednom 26. kolu Smederevo gostuje Budućnosti u Valjevu, dok će Fap u Priboju ugostiti Slogu iz Bajine Bašte.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad