Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Domaćin se ispromašivao u derbiju kola

Derbi 25. kola Srpske lige Istok završen je bez pobednika i samo sa po jednim golom u mrežama današnjih rivala.
Budućnost je u Sportskom centru Orion prva stigla do gola. Dubočica je izjednačila, propustili su domaći čak i penal pa je  derbi završen rezultatom 1:1.
Posle početnog ispitivanja snaga, domaćin je krenuo u ofanzivu i stvarao prilike za gol. Prvu šansu imao je Ivan Milić u 20. minutu, ali je golman Koković bio na pravom mestu.
U minutima totalne dominacije domaćina najpre je kapiten Savić na asistencije I. Milića pogodio stativu. Minut kasnije dve stopostotne šanse za iskusnog Momčilovića, ali je iz dva duela iz neposredne blizine sjajni golman Koković izašao kao pobednik.
Kazna za promašaje stigla je u 35. minutu kada je pored uspavane odbrane Dubočice raspoloženi Vukan Đorđević uspeo po levoj strani da stigne do šesnaesterca domaćih. Usledio je odličan šut sa 13-14 metara nisko po zemlji u desni donji ugao gola domaćina za vođstvo Budućnosti u derbiju.
U završnici prvog poluvremena još jedna idealna prilika za domaće, ali je Marko Đorđević neometar sa 12-13 metara iskosa sa leve strane šutirao pored gola.
U nastavku novi promašaji domaćih fudbalera. Savić je u 56. minutu sa 6-7 metara poslao loptu pored gola. Minut kasnije još jedna odlična prilika za prvog strelca lige, ali je mreža Budućnosti ostala netaknuta.
Napadi domaćih dali su rezultat na isteku prvog sata igre. U 60. minutu Savić je iz slobodnog udarca sa 17-18 metara neodbranjivo smestio loptu u desni ugao gola gostiju.
U 63. minutu najbolja moguća prilika za Dubočicu. Posle igranja rukom jednog od igrača gostiju u svom šesnaestercau sudija Grujićić je pokazao na belu tačku. Šutirao je Savić, ali je Koković sjajnom intervencijom sačuvao svoju mrežu i zaslužio epitet junaka utakmica.
Gosti su se tada oslobodili pritiska, a u 70. minutu i zapretili preko Milanovića, ali je njegov pokušaj iz neposredne blizine iskosa sa leve strane uspeo da zaustavi golman Stanković.
Pokušao je domaćin preko Rašića u 82. i Savića u 90. minutu da postigne gol za pobedu, ali promene rezultata nije bilo.

 

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok