Search
Close this search box.
1683400298575
VREME ČITANJA: 2 min

BSK odoleo Zemuncima

BSK – Zemun 0:0
Stadion: FK BSK u Borči, gledalaca: 350, sudija: Nikola Katić, pomoćnici: Miloš Rajković I Dejan Božić, žuti kartoni: Babić, Radošević, Dašić, trener Zvezdić (BSK), Svetličić, trener Štrbac, predstavnik kluba Đurić (Zemun), isključenje: trener Štrbac (Zemun).
BSK: Babić, Radošević, Dašić, Koštić, Stanić, Nikola Stegnjaja (Stoiljković), Bogdanović, Milošević (Radinović), Vančagović (Radić), Petković (Dušan Stegnjaja), Keča (Rančić).
Zemun: Davidović, Stojanović, Božić, Đalović, Jovanović, Nikola Ristovski (Dakić), Mikan (Vukčević), Kiso (Pantazis), Lazar Ristovski, Ademi (Lazović), Svetličić.
Dobra fudbalska predstava na meču Srpske lige “Beograd” na kojoj su samo falili golovi. Lider Zemun nije uspeo da pobedi u Borči tvrdu i čvrstu ekipu BSK-a.
U prvom poluvremenu smo gledali otvorenu igru na obe strane. Prvi su pripretili domaći koji su preko Vančagića i Miloševića pokušali da daju gol. Zemun je prvo u 20.minutu posle šuta Stojanovića pogodio prečku, da bi u nastavku akcije pred golom bio oboren Ademi. Tražili su gosti najstrožu kaznu, ali sudije su ostale neme. Nama se čini da su gosti ovom prilikom oštećeni. Najbolju priliku BSK je propustio u 31.minutu kada Marko Keča iz dva pokušaja nije uspeo da matira Davidovića. Luka Svetličić je u 31. minutu sjajno tukao glavom zamalo neprecizno, da bi 10 minuta kasnije odlično šutirao i pogodio prečku gola golmana Babića.
Drugi deo je doneo malo drugačiju utakmicu. Zemun je imao inicijativu, BSK se povukao i čekao šansu iz kontri. Za goste su u nastavku pokušavali Đalović, Lazović, Ademi ali nije bilo pogodaka. BSK je propustio priliku u finišu kada je Stanić tukao glavom pored gola. Na kraju je ostalo 0:0.
Trener gostiju Saša Štrbac je rekao:
”Imali smo svoje šanse, pogodili smo dva puta prečku. Verujem da smo oštećeni i za penal. Sve u svemu došli smo u jednu situaciju gde smo ponovo na tri boda od OFK Beograda. Za vikend je derbi, odmerićemo snage. Nadam se punom stadionu i da će Zemun ostati na prvom mestu. Ako Zemun uđe u ligu biće to najpošteniji ulazak u viši rang na čitavom Balkanu. Očekujem dobar derbi i pun stadion”.
Stanislav Zvezdić šef struke domaćina je bio zadovoljan posle meča:
”Hteo bih prvo da istaknem da svim žrtvama nasilja u prethodnim danima želim da izjavim saučešće. Zemun je uz OFK Beograd glavni kandidat za prvo mesto. Mi smo prva ekipa u prolećnom delu sezone koja je uspela da Zemunu uzme bod. Bili smo hrabri i mislim da smo zasluženo došli do boda”.
U narednom 27. kolu igra se veliki derbi Zemun dočekuje OFK Beograd sa tri boda prednosti. Sa druge strane BSK gostuje Jedinstvu u Surčinu.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE