Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Vikend na Istoku u znaku derbija Dubočica – Budućnost

Vikend pred nama donosi nastavak prvenstva u Srpskoj ligi Istok, a 25. kolo donosi još jedan derbi.
Dubočica na svom terenu u Sportskom centru Orion u Mrštanu dočekuje trećeplasiranu Budućnost iz Popovca. Duel dve od tri najkvalitetnije ekipe sigurno će doneti dobar fudbal, ali ponovo pune tribine ljubitelja fudbala sa čitavog juga Srbije.
Ranjeni Radnički iz Pirota putuje u Zaječar na megdan još jednom bivšem prvoligašu, Timoku. Domaćin posle poraza od Dubočice mora do pobede ako želi da zadrži kakve – takve šanse u borbi za opstanak. Na drugoj strani i Piroćanci su pod imperativom pobede jer bi poraz mogao da označi kraj snova o tituli.
U subotu su na programu još dve utakmice. Meševo dočekuje Radničkih iz Svilajnca, uz najavu kvalitetne utakmice na visokom nivou. Zanimljivo će biti i u Trgovištu gde Pčinja pobedom protiv Jedinstva može da razreši dileme oko opstanka u ligi.
U nedelju se igraju preostala četitir duela. U prepodnevnom terminu SFS Borac dočekuje Topličanin, sa ulogom favorita. Nešto kasnije počinje duel na niškom Bubnju gde Dunav u duelu sa Car Konstantinom može do važnih bodova u borbi za opstanak.
Brzo Brod dočekuje Jagodinu i nada se bodovima kojima bi uhvatio poslednji voz u borbi za opstanak. Serijom loših rezultata Vlasina je dovela sebe u poziciju da na teškom gostovanju u Knjaževcu u duelu sa ovog proleća izuzetno jakim Timočaninom mora da traži izlaz iz zone ispadanja.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok