Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Dubočica na +2, prvi poraz Budućnosti na fudbalskom terenu

U 24. kolu Srpske lige Istok 3 pobede gostiju, 3 remija i samo 2 pobede domaćih ekipa.
Dubočica je pobedom u Zaječaru stekla prednost  od 2 boda u odnosu na Radnički. Kapiten Dušan Savić je golom i asistencijom predvodio desetkovani sastav Leskovčana do pobede i važnih bodova. I bez Marka Milića, Predraga Đorđevića, Mladenovića, Stojeva, Vasića, Ljubenovića i Petrovića, Dubočica je bila prejaka za domaćina kome su nedostajali, zbog kartona, Slavković i Nikolić.
Piroćanci su u duelu sa sve boljim Dunavom na domaćem terenu osvojili samo bod, pa sada zaostaju dva boda za vodećom Dubočicom. Radnički je igrao bez Dojkića, Stojanovai Kostića-Milutinovićakoji su odsustvovali zbog kartona, povređenog Božidara Manića i Nenada Adžibabe koji je otišao na probu u Emirate. Stvorili su domaći nekoliko povoljnih prilika za gol, ali su gosti u Prahovo odneli izuzetno vredan u borbi za opstanak.
Prema pozicijama na tabeli derbi je odigran u Popovcu gde je Budućnost doživela prvi poraz na fudbalskom terenu u ovoj sezoni. SFS Borac je golom Danijela Zlatkovića u 73. minutu stigao do pobede i sva tri boda.
Jedinstvo se u Paraćinu vratilo na pobednički golom trijumfpm nad Car Konstantinom rezultatom 4:2. Domaćin je poveo golom Petrovića u 20,ali je na drugoj strani izjednačio Jovan Petrović pogotkom u 28. minutu. U nastavku revija golova. Milenović u 48. i Šalja u 71. i 72. minutu donose nedostižnu prednost Paraćincima. Poraz Nišlija je Velinov u 78. minutu.
Zanimljivo je bilo i u Jagodini gde je gostovalo Meševo, iako su mreže mirovale do kraja meča. Vlasina je u derbiju začelja povela golom Markovića u 22. , ali je Petrović u 67. minutu doneo izjednačenje i vredan bod ekipi Pčinje.
U Svilajncu pobeda zahuktaltih gostiju iz Knjaževca koji su posle Dubočice drugi najuspešniji tim ovog proleća. Oslabljeni domaćin nije imao snage za više od časnog poraza. Pobedu Timočaninu doneli su Božić u 25. i Stojanović u 78. minutu.
Važnu pobedu ostvarili su Prokupčani. Topličaninje sa 3:1 savladao Brzi Brod  i stvorio bodovnu zalihu pred seriju utakmica sa rivalima iz vrha tabele. Domaće je u vođstvo doveo Stojković u 6. ali je Stamenković u 27. minutu izjednačeni rezultatom.U drugom poluvremenu Paunović u 50. i Burgić u 90. minutu postižu golove za 8. trijumf Topličanina u ovoj sezoni.
Foto: FK Timočanin

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok