Search
Close this search box.
343987655_718338303353083_2269010432170113092_n
VREME ČITANJA: 2 min

OFK Kikinda veoma blizu povratka u Srpsku ligu Vojvodina

Fudbaleri OFK Kikinde nastavili su uspešnu seriju savladavši u derbiju prvenstva Slobodu iz Novih Kozaraca (1:0). Lider iz Kikinde je sada na pragu ostvarenja ekspresnog povratka u Srpsku ligu Vojvodina i titule u Vojvođanskoj ligi Istok.
Tvrda utakmica u Novim Kozarcima rešena je jednim potezom. Heroj OFK Kikinde je Aleksandar Mirkov koji je postigao odlučujući gol u 13. minutu utakmice.
Stadion: “Ilija Pantelić”, Novi Kozarci. Gledalaca: 200. Sudija: Marko Marković (Pančevo). Žuti kartoni: Stanaćev, Vokić, Ćulibrk, Galić (Sloboda). Mirkov, Reljić (OFK Kikinda). Strelac: Mirkov (OFK Kikinda).
SLOBODA: Ćirić, Lisica, Ćulibrk, Galić, Popović, Vrbački, Stanaćev, Vokić, Labus (Radulaški), Ćosić, Kovačević.
OFK KIKINDA: Savkov, Božić, Reljić, Mirkov, Ivanović, Spahić (Galešev), Kecman, Đukić, Remigus (Jarić), Barbul (Zeljković), Radovanović.
Prava derbi utakmica, lep ambijent i zaslužena pobeda gostujućeg sastava. OFK Kikinda je sve vreme kontrolisala dešavanja na terenu i nije dozvolila rivalu da opasnije pripreti. Istakli su se gostujući igrači sa mnoštvom šansi, lepim šutevima su nekoliko puta ugrozili gol Ćirića, tresla se i konstrukcija gola par puta.
Gol odluke pao je početkom utakmice, levi bek OFK Kikinde Radovanović započeo je akciju udelio je sjajan pas za Đukića koji je proigrao Mirkova a ovom nije bilo teško da matira Ćirića i donese veoma bitnu pobedu za verovatno obezbeđenu titulu i promociju u viši rang.
“Pre svega smo zadovoljni postignutim rezultatom na jučerašnjoj utakmici. Ostvarili smo jednu od najvažnijih pobeda u prvenstvu na teškom gostovanju. Utakmica je bila veoma dinamična naročito u prvom poluvremenu sa naše strane bilo je pregršt lepih akcija i jednu od njih smo krunisali golom a ja sam realizator istog. Zahvalnost za to naravno ide celoj mojoj ekipi koja je i u ovoj utakmici dala maksimum na terenu.” – za naš portal je izjavio Aleksandar Mirkov, igrač OFK Kikinde.
Posle ovog kola, OFK Kikinda se ustoličila na liderskoj poziciji sa 9 bodova prednosti u odnosu na Slobodu. U sledećem kolu OFK Kikinda dočekuje fenjeraša, ekipu Jedinstva Stević iz Kačareva, dok Sloboda putuje u Vlajkovac na teško gostovanje Jedinstvu.

 

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Istok”