Search
Close this search box.
1682813316970
VREME ČITANJA: 2 min

Borcu veliki derbi Zapada

Borac –  Smederevo  2:1
Stadion: FK Borac u Čačku, gledalaca: 500, strelci: 1:0 Đokić 45.minut, 2:0 Baždarević 71.minut, 2:1 Zličić (11m) 85.minut, sudija: Marko Ivković, pomoćnici: Nikola Đorović I Marko Živković, žuti kartoni: Žunić, Todosijević, Grbović (Borac), Krneta, Stojković (Smederevo).
Borac: Žunić, Pantić, Vujčić, Baždarević (Stevlić), Todosijević, Mijaiović, Marković, Kovačević (Kuveljić), Grbović (Krstić), Milošević, Đokić.
Smederevo: Kaličanin, Krneta, Kostić, Savković (Vladimir Ilić), Zličić, Dimitrijević, Sević (Janković), Nikola Jovanović (Stojković), Bojić, Filip Ilić, Jordan Jovanović.
U odličnoj fudbalskoj predstavi u Čačku, derbi susret prolećnpog dela prvenstva Srpske lige “Zapad” pripao je domaćinu. Ovom pobedom Borac je prišao na samo bod zaostatka ekipi Smedereva.
Bilo je dosta uzbuđenja na obe strane, a Čačani su došli u vođstvo u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Korner sa desne strane izveo je Milošević, na drugoj stativi Marko Marković je loptu vratio na suprotnu stranu. Pred golom gostiju najbolje se snašao Đokić i sa par metara pored uspavane odbrane Smedereva poslao loptu u mrežu 1:0. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.
Borac je udvostručio prednost u 71.minutu. Đokić je uposlio Kovačevića na levoj strani, ovaj je uputio centaršut, a na drugoj stativi Baždarević je sam tukao nogom. Lopta je pogodila prečku, odbila se od noge golmana Smedereva Kaličanina i završila u mreži 2:0.
Posle drugog primljenog gola gosti su krenuli na sve ili ništa. Uspeli su samo da smanje zaostatak.  Dimitrijević je odlično prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, kada ga je srušio igrač domaćih Vujičić. Sa penala siguran je bio prvi strelac lige Zličić 2:1. Ovo je bio 18.pogodak Miloša Zličića. Do kraja nije bilo promena rezultata pa je ostalo Borac 2, Smederevo 1.
U narednom 25. kolu Smederevo u još jednom derbiju dočekuje trećeplasirani Fap iz Priboja, dok će Borac u goste nezgodnoj ekipi Sloge iz Bajine Bašte.
Foto: Instagram borac_čačak

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad