Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Gosti slavili u duelu bivših prvoligaša

U Zaječaru je odigran duel bivših prvoligaša u kome su pobedu i bodove odneli gosti.
Leskovčani i Zaječarci su ovu utakmicu ušli sa dijametralno različitih pozicija. Dubočica je u trci za 1. mesto i povratak u Prvu ligu Srbije, dok se Timok grčevito bori za opstanak u srpskoligaškom društvu.
I jedni i drugi su u meč ušli oslabljeni. Timok bez četvorice, Dubočica bezčak šestorice igrača koji su ove sezone imali značajne uloge u timu trenera Dejana Čelara.
Gosti su od početka meča bilo konkretniji i opasniji rival. Kada je teško, desetkovani sastav Leskovčana je do pobede poveio kapiten Dušan Savić.
U 28. minutu Savić je primio loptu na ivici šesnaesterca, vešto se oslobodio dvojice čuvara i sa 13-14 metara iskosasa desne preciznim udarcem poslao loptuu desni gornji ugao gola Timoka.
Do odmora još jedna odlična prilika za goste. Ivan Milić je krenuo ka golu domaćina, odlučio je da sam završi akciju, ali je šutirao pored gola.
Na početku drugog dela igre mat u tri poteza. Po desno strani prošao je Ivan Milić, povratnom loptom pronašao kapitena Savića na vrhu ma vrhu šesnaesterca. Prvi strelac lige je sjano proigrao mladog Marka Đorđevića koji je iskosa sa 10-11 metara poslao loptu u mrežu Zaječaraca.
U borbenom duelu bivšioh prvoligaš domaćin se nije predavao. U 66. minutu Jeremić je bio sam, iskosa sa leve strane sa 7-8 metara je šutirao, ali je golman Dubočice Stanković bio na pravom mestu.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok