Search
Close this search box.
Odžaci 1200x668
VREME ČITANJA: 2 min

MerkurXtip „SA TERENA“

U sklopu promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip vam donosi emisiju kratkog formata pod nazivom „Sa terena“, koja će, putujući po Srbiji, predstavljati klubove iz nižih liga. Naš Marko Grbić neprestano šparta Srbijom i prikazuje pravo lice „malih“ klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.
Iz epizode u epizodu imamo priliku da se upoznamo sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a 28. epizoda donesi priču o Fudbalskom klubu Tekstilac iz Odžaka, osnovanom 1919. godine. Bio je Tekstilac poznat kao Zonaš ili Srpskoligaš, a sada je veoma blizu istorijskog uspeha – ulaska u Prvu ligu Srbije. Odžačani su vodeći u Srpskoj ligi – grupa Vojvodina i ambicije u ovom trenutku dosežu do stabilnosti u drugom rangu takmičenja.
Osobenost ovog kluba su porodične vrednosti, a najbolje ćete sve čuti od generalnog sekretara kluba Miloša Markusa koji je takođe kroz porodicu vezan sa klubom od malih nogu. Od imenovanja novog predsednika Jovana Miletića, plan je da se omasove mlađe kategorije koje sada broje 120 dečaka, ali to je sledeća stavka na spisku koja mora da se uradi pre plasmana u Prvu ligu, kom se svi nadaju.
Čućete ko je napravio klub i početnu infrastrukturu, ko je najveći rival Odžačanima, ali moramo da vam otkrijemo zanimljiv podatak koji sigurno niste znali, a koji će vas sigurno dodatno zainteresovati za ovu reportažu. Prvi susret ikada odigran pod reflektorima na prostoru bivše Jugoslavije odigran je upravo u Odžacima i to 1936. godine kada je Tekstilac ugostio Rapid iz Beča.
Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

MerkurXtip „SA TERENA“

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina