Search
Close this search box.
339050746_615303060494216_5597661684897363122_n
VREME ČITANJA: 2 min

Borac iz Šajkaša u derbiju odneo šestu vezanu recku

Derbi 22. kola Srpske lige Vojvodina igrao se u Šajkašu, a rezultat tog meča bio je 3:1 u korist domaćeg Borca protiv Naftagasa iz Elemira.
Nastavila je ekipa Borca iz Šajkaša sa pobedama i “jurišom” za titulu i promociju u viši rang. Ime šampiona lige spalo je na dva slova. Tekstilac iz Odžaka i Borac iz Šajkaša na svega pet bodova razlike će do kraja biti u borbi, a do kraja je ostalo da se odigra još osam prvenstvenih duela, s’ tim da Borac ima meč više u odnosu na Odžačane (na raspolaganju imaju 24, odnosno 21 bod do kraja).
Stadion: FK Borac, Šajkaš. Gledalaca: 500. Sudija: Aleksandar Bečanović (Sombor). Žuti kartoni: Radinović, Grgić, Gojković, Torbica (Borac). Grbić, Panić, Kozlovački (Naftagas). Strelci: Krstevski 2, Pjošta (Borac). Samardžić (Naftagas).
BORAC: Petrović, Paroški, Torbica, Topić, Kovačević, Gojković (Radinović), Krstevski, Grgić (Devušić), Crnojački, Pjošta (Zečak), Mirković.
NAFTAGAS: Galin, Grbić, Bjelica (Popov), Stepanov (Kozlovački), Milivojev, Savanović, Samardžić, Lukić (Vidić), Panić (Turkulj), Čigoja, Bačvanski (Jokić).
Prava derbi utakmica viđena je u Šajkašu. Igrala se otvorena ali čvrsta utakmica. Prvo poluvreme su domaći otvorili na pravi način, na vreme su otvorili utakmicu vođstvom. Najbolji igrač i strelac Borca tokom dosadašnjeg dela Strahinja Krstevski posle centaršuta matirao je Galina u 14. minutu. Tim se rezultatom otišlo na poluvreme iako su oba tima imala inicijativu.
Drugi gol pada u 76. minutu, a realizator je isti Krstevski, gol je postignut iz brzog napada posle prekida na asistenciju Pjošte. Samo tri minuta kasnije nedostižnu prednost i trijumf donosi Branislav Pjošta posle kontranapada dobija sjajan pas od Luke Grgića.
Počasni pogodak za goste u 87. minutu postiže Marko Samardžić. Domaćin je imao prilike da zatrese još dva puta mrežu Galina preko Marka Kovačevića i Strahinje Krstevskog, ali je prečka i stativa zaustavila te pokušaje.
“Dobra utakmica sa dosta golova. Derbi kola je opravdao očekivanja. Dosta publike kojoj želim ovim putem da se zahvalim na podršci koju nam pružaju tokom cele sezone. Moje mišljenje je da smo zasluženo pobedili, da smo koristili šanse koje su nam se ukazale, da smo svesno prepustili posed i čekali iz trenzicije da ugrozimo gol Naftagasa i u tome na našu sreću i radost uspeli i odneli tri boda.” – za naš portal, izjavio centarfor Borca iz Šajkaša Marko Kovačević.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

Borac iz Šajkaša u derbiju odneo šestu vezanu recku

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina