Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Vodeći dočekuju Paraćince, Borac želi novu smenu na vrhu

U subotu se igraju sve utakmice 22. kola Srpske lige Istok, a tandem vodećih dočekuje srpskoligaše iz Paraćina.
Derbi kola i jedan od derbija sezone igra se u subotu u Sportskom centru Orion u Mrštanu. Dubočica pred svojim navijačima dočekuje SFS Borac koji je u prošlom kolu skinuo sa trona Piroćance.
Paraćincima se usladilo, pa žele novi skalp lidera, ovoga puta Dubočice. U tim se vraća iskusni Simić, za dodatno ohrabrenje ekipi Borca koja je na 2. mestu po učinku u prolećnoj polusezoni.
Dubočica derbi dočekuje sa jasnim ciljem da pobedom ostane na liderskoj pozicij pred duel sa Piroćancima sledećeg vikenda. Zbog kartona će pauzirati Savić, P. Đorđević, M. Milić i Jovančić, ali se u tim vraćaju Tolić i Radosavljević. Očekuje se i veliki broj navijača koji žele da vide svoj klub ponovo u Prvoj ligi Srbije.
Radnički u Pirotu dočekuje Jedinstvo. Piroćanci posle drugog poraza na gostovanjima ovog proleća veruju u pobedu za dobrio raspolođenje pred derbi sa Dubočicom. Paraćinci žele nastavak mini serije od 3 utakmice bez poraza.
Zanimljivo će biti i na preostalih šest terena na srpskoligaškom Istoku.
Vlasina u duel sa Dunavom ulazi sa imperativom pobede posle 4 utakmice bez pobede. Gosti iz Prahova ohrabreni rezultatima ovog proleća veruju da iz Vlasotinca mogu da odnesu barem jedan bod.
Radnički je u Svilajncu apsolutni favorit protiv Car Konstantina. Domaćin je favorit i u Jagodini gde gostuje Pčinja.
Težak zadatak je pred Prokupčanima. Topličani dočekuje zahuktali Timočanin koji u drugom delu sezone ne zna za poraz.
Derbi začelja igra se u Zaječaru. Timok dočekuje Brzi Brod na krilima pobede na gostovanju protiv Meševa. Gosti se uzdaju u raspored posle serije utakmica sa ekipama iz gornjeg dela tabela.
Uzbuđenja će sigurno biti u Popovcu. Budućnost ne zna za poraz posle zimske pauze, ali je kuriozitet da Popovčani u prolećnog delu prvenstva još uvek nisu pobedili na svom terenu. Meševo putuje u Niš sa željom da se iskupi za poraz pred svojim navijačima u duelu sa Timokom.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok