Search
Close this search box.
339194310_1224127381561101_8565156058563530749_n
VREME ČITANJA: 1 min

Opštinski derbiji u Novoj Pazovi i Erdeviku

Dve utakmice 22. kola Vojvođanske lige Jug se igraju u nedelju na Vaskrs, dok se ostatak igra sutra sa početkom u 16 i 30 časova.
U ovom kolu dva meča su označena kao opštinski derbiji, a to su onaj u Novoj Pazovi, gde pretposlednje plasirani tim Radničkog dočekuje Dunav iz Starih Banovaca. I jedni i drugi u lošem nizu, domaćin izvukao bod u prethodnoj rundi, gost zaređao poraze i remije i oba tima će tražiti bodove.
Opštinski derbi se igra i u Erdeviku, gde će domaća Sloga ugostiti fenjeraša ekipu Radničkog iz Šida. Upravo ova dva tima i Novopazovački Radnički imaju najmršaviji prolećni bodovni saldo. Posle katastrofalne sezone i pet uzastopnih poraza Šiđani su konačno uzeli četiri boda u prethodna dva meča, ali to im i dalje ne znači previše. Sloga je katastrofalno startovala posle uspešne jeseni i zabeležila pet poraza u šest utakmica.
Derbi kola igra se u Rumi. Vodeći GFK Sloven će ugostiti Jedinstvo iz Rumenke. Nova prilika za nove bodove i osamostaljenje na čelu tabele do sledećeg kola, neće im biti lako jer je protivnik rasterećen a to ponekad ume da bude i krajnje nezgodno.
Parovi 22. kola: Slavija – Sloboda, GFK Sloven – Jedinstvo, Radnički (NP) – Dunav, Sloga (T) – Indeks, Veternik – Železničar, Sloga (E) – Radnički (Š) (subota), Hajduk – Mladost (BJ), Donji Srem 2015 – Šajkaš 1908 (nedelja).
Foto: FK Dunav – Stari Banovci

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”