Search
Close this search box.
FSB
VREME ČITANJA: 2 min

Sastanak u Fudbalskom savezu Beograda

Povodom situacije u Srpskoj ligi „Beograd“ odžan je sastanak predstavnika FSB, FK Zemun i OFK Beograda.
Na sastanku je bilo reči o trenutnoj situaciji u Srpskoj ligi „Beograd“ i ratu saopštenjima Zemuna i OFK Beograda. Cilj sastanka je bio smirivanje tenzija između dva vodeća kluba lige, koja se bore za prvo mesto i plasman u Prvu ligu.
Predstavnike dva beogradska kluba ugostili su predsednik FS Beograda Marko Zdravković i generalni sekretar Miloš Mirković.
Sastanku su ispred FK Zemun prisustvovali predsednik Gavrilo Kovačević i potpredsednik Žarko Dronjak, dok su ispred OFK Beograda bili prisutni predsednik Moma Minić, sportski direktor Andrej Mrkela i član Skupštine kluba, Stevica Kuzmanovski.
Na sajtu Fudbalskog saveza Beograda je istaknuto:
Uz razumevanje i uvažavanje takmičarskih ambicija oba kluba, kao i napora da se takmičarski ciljevi ostvare na kraju sezone, rukovodstvo FS Beograda je na ovom sastanku apostrofiralo da je regularnost takmičenja u Srpskoj ligi Beograd, kao i u svim ligama pod ingerencijom Saveza, apsolutni prioritet, i da su jedino merodavni rezultati postignuti na fudbalskom terenu. Svako je izneo iz svog ugla viđenje dosadašnjeg dela sezone i napravljen je korak ka mirnijem načinu rešavanja problema koje može da proizvede borba za plasman u viši rang dva kluba sa velikom istorijom i tradicijom.
Rukovodstvo i organi Fudbalskog saveza Beograda će primeniti, ukoliko bude potrebe, neophodne mere prema svim klubovima pod svojim okriljem u cilju da takmičenja koja su u toku proteknu u fer i sportskoj atmosferi uz poštovanje integriteta i regularnosti istih.
Takođe, jedan od zaključaka sa sastanka jeste da Fudbalski savez Beograda želi zajedno sa klubovima da napravi atmosferu dijaloga, u okviru kojeg se mogu rešiti sva potencijalna pitanja.
FS Beograda će uvek, kada za to postoji potreba, inicirati sastanke ovakve vrste, jer je stava da međusobne optužbe u javnosti ne doprinose stvaranju kredibilnijeg i boljeg okruženja za sve u beogradskom fudbalu.
Foto: FSB

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE