Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Nova smena na vrhu Istoka, borba za opstanak sve zanimljivija

Nova smena na liderskoj poziciji na tabeli Srpske lige Istok posle utakmica 21. kola.
Lider je pao u Paraćinu, a zahuktali SFS Borac već je blizu 3. pozicije na tabeli. Gol Nemanje Conića na asistenciju Danijela Zlatkovića bio je dovoljan za trijumf domaćina, ali i pad Piroćanaca na 2. mesto na tabeli.
Poraz Radničkog iskoristila je Dubočica koja je, istim rezultatom kao i Piroćanci pre 2 nedelje, slavila u Brzom Brodu. Iskusni Predrag Đorđević postigao prvi, Dušan Savić naredna dva gola za povratak Leskovčana na čelo tabele.
Budućnost je i 3. put ovog proleća remizirala. Popovčani su u Knjaževcu poveli golom Miletića u 49. minutu. Izjednačenje i bod Timočaninu doneo je prekaljeni Miloš Stojanović.
Sigurne pobede ovog vikenda zabaležili su Jagodina na gosotvanju u Nišu, gde je Ranđeloc sa 2 gola potopio Car Konstantin. Jedinstvio je u Paraćinu golovima Petrovića i Stankovića stiglo do bodova u duelu sa Vlasinom koja već 4 kola ne zna za pobedu.
Borba za opstanak iz kola u kolo postaje sve zanimljivija.
Timok je kao gost pobedio Meševo koje je prethodno kako domaćin bilo bolje od Radničkog iz Pirota i SFS Borca. U duelu odigranom na stadionu Jedinstva u Kruševcu u noćnom terminu, Zaječarci su vodili sa 0:2 golovima Ilića i Tričkovića. Meševo je ublažilo poraz preko Petrovića u 2. minutu sudijske nadoknade vremena.
Dunav je dočekao Radnićki iz Svilajnca, ali su mreže u Prahovu mirovale.
Revija golova viđena je u Trgovištu gde je Pčinja sa 4:3 pobedila Topličanin. Domaćin je poveo golom Nedeljkovića u 22. minutu. Izjednačio je svojim prvim golom Luka Paunović u 51. minutu. Pčinja preko Savića u 67. i Petrovića u 69. minutu najavljuje pobedu, ali je Prokupčane u meč ponovo vratio Paunović golom iz slobodnog udarca u 82. minutu.
Minut kasnije novi pogodak za domaće postiže Cvetković, a Paunović je 2. minutu sudijske nadoknade vremena udarcem sa 20 metara postavio konačan rezultat ovog zanimljivog duela.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok