Search
Close this search box.
337987718_1024774465162281_4743493153724069511_n
VREME ČITANJA: 2 min

Naftagas bez milosti prema protivnicima

U trećem vezanom kolu fudbaleri Naftagasa su slavili. U derbiju 21. kola Srpske lige Vojvodina porazili su sastav Željka Račića i tako se preskočili Kuljane za treće mesto.
Stadion u Elemiru. Gledalaca: 250. Sudija: Filip Todić (Vrdnik). Žuti kartoni: Čigoja, Švonja, Stepanov (Naftagas). Brborić, Potkozarac, Jančić (Hajduk 1912). Strelci: Samardžić, Jović (autogol) (Naftagas). Brborić (Hajduk 1912).
NAFTAGAS: Galin, Grbić, Bjelica, Vukoje (Turkulj), Kozlovački (Stepanov), Savanović, Samardžić, Vidić (Popov), Čigoja, Švonja (Pavlov), Jokić (Milivojev).
HAJDUK 1912: Simonović, Plavšić, Damjanović, Jović, Jančić, Abramušić, Potkozarac, Matijević, Matijašević, Brborić (Kočiš), Šušnjar (Velkovski).
Odlična utakmica je viđena u Elemiru, u potpunosti je opravdala epitet derbija kola. Domaćin je slavio posle preokreta. Bolja igra gostujućeg sastava iz Kule početkom meča krunisana je pogotkom Đorđa Brborića.
Gosti dolaze do pogotka u 14. minutu preko levog krila. Iskusni Goran Potkozarac se usamio pokraj korner linije uputio oštar centaršut, a najbolje se u toj situaciji snašao Brborić koji je ponovo pogodio, ali ispostaviće se na kraju ne dovoljno za barem bod.
Velika pretnja na ovoj utakmici po “Ponos ravnice” bio je sjajni Miljan Milivojev. Iako je prvi deo pripao u potpunosti gostima, koji su imali još jednu sjajnu priliku u 38. minutu preko Milana Matijevića, a pre pogotka domaćin je imao kolosalnu šansu preko Savanovića ali su golmani Nikola Galin i Nikola Simonović bili na nivou i sprečili neki veći rezultat.
Gol domaćina pada početkom drugog dela u 48. minutu kom je prethodio korner. Oštar udarac je uputio Milivojev posle kog je izveden korner. Loptu je ubacio Milivojev, najsnalažljiviji na drugoj stativi bio je Marko Samardžić za izednačenje.
Sjajnu priliku da zatresu mrežu domaćina iz slobodnog udarca imao je Božo Plavšić koji pogađa prečku, a golman Galin odbija loptu u korner što će biti samo uvertira nesrećnih okolnosti za Kulski sastav. U 70. minutu konačan rezultat je postavio Aleksa Jović koji je autogolom odlučio pobednika derbija.
Milivojev je u peterac ubacio loptu Savanović je rikošetirao iz prve, golman Simonović pogađa nesretnog Jovića koji nije mogao ništa nego da gleda nemoćno kako lopta odlazi iza leđa golmana Simonovića. Do kraja pobeda domaćina je mogla biti i ubedljivija jer je Milivojev par puta imao sjajne poteze.
Naftagas je na trećoj poziciji sa 33 osvojena boda, dok je Hajduk 1912 na petoj poziciji sa 31 osvojenim bodom. U sledećem kolu Naftagas igra još jedan derbi u Šajkašu protiv drugoplasiranog Borca, dok će Kuljani na svom terenu dočekati liderski sastav Tekstilca iz Odžaka.
Foto: FK Naftagas

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

Naftagas bez milosti prema protivnicima

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina