Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Na Istoku ništa novo – pregled 20. kola

Na srpskoligaškom Istoku ništa novo: domaćini su zabeležili 5 pobeda, jednom su slavili gosti, dok su dva duela završena bez pobednika.
Lider je ponovo bio ubedljiv. U 20. kolu Srpske lige Istok Radnički je u Pirotu bio ubedljiv protiv Vlasine koja posle odmora nije ličila na ekipu prvog poluvremena.Podatak da su Piroćanci svih 5 golova (jedan iz penala) postigli u drugih 45 minuta dovoljno govori o situaciji na terenu.
Drugoplasirana Dubočica je u derbiju kola pobedila Meševo. Jedan gol bio je dovoljan izabranicima trenera Dejana Čelara za pobedu nad jednim od najprijatnijih iznenađenja sezone. Nevreme koje je dovelo do polusatnog prekida onemogućilo je igrače oba tima da pruže svoj maksimum.
Da su ovog proleća u odličnoj formir fudbaleri SFS Borca su potvrdili i u duelu Brzim Brodom. Paraćinci su pobedom 3:1 ispisali najbolju pozivnicu za jedan od derbija sezone sledećeg vikenda u kojem Borac dočekuje vodeći Radnički.
Budućnost je nastavila prolećni niz po sistemu toplo-hladno. Posle Vlasine i Dunava, bod je iz Popovca odnela i Pčinja.
Pobednika nije bilo ni u Svilajncu. Jedinstvo je dva puta vodlilo golovima Arsenovića u 26. i Todorovića u 72. minutu, ali su domaćini golovima Nikolića u 65. i Blagojevića u 82. minutu ipak stigli do boda.
Jagodina je do druge prolećne pobede ovog proleća stigla golovima Ranđelova u 6. i Cmiljanovića u 47. minutu. Jedini pogodak za goste iz Prahova delo je Marka Dedijera u 33. minutu.
Timočanin je posle Dubočice pobedio još jednog bivšeg prvoligaša. Ekipa iz Knjaževca koja u prolećnoj polusezoni ne zna za poraz je u Zaječaru slavila pobedu rezultatom 1:2. U uzbudljivoj završnici gosti su poveli preko Stojadinovića u 79. minutu. Jeremić je u 87. minutu izjednačio rezultat. Pobedu Timočaninu doneo je Jovanović pogotkom u 3. minutu sudijske nadoknade vremena.
Dosta uzbuđenja bilo je i u Prokuplju. Topličanin je sa 3:2 pobedio već otpisani Car Konstantin i obezbedio mirniji ulazak u poslednju trećinu šampionata.
Foto: SFS Borac

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok