Search
Close this search box.
1680467995226
VREME ČITANJA: 2 min

Uroš Kojić najbolji igrač 18. kola Srpske lige „Zapad“

Napadač Rađevca iz Krupnja Uroš Kojić prvi igrač prethodnog kola SLZ.
Sjajna predstava i tri postignuta gola protiv Tutina u pobedi od 3:2 bili su dovoljni da posetioci portala Msport izaberu Uroša Kojića za igrača kola.
Koliko ti znači izbor za igrača kola:
”Sve ovo što radim u Rađevcu, otkako sam prošlog leta stigao u Krupanj, je pre svega vezano za tim. Uzalud je da postignem tri gola, ako će ekipa da izgubi 4:3. To što sam izabran za igrača kola je samo motiv više da u narednim mečevima igramo što bolje. U Podunavcima nismo imali malo ni sreće, to nije bila naša igra, ali očekujem da odigramo dobro protiv Smedereva. Eto, već tada bih mogao da ponovim tri gola, pa da opet budem igrač kola”.
Tri gola protiv Tutina doneli su pobedu tvome timu:
”Het-trik za pamćenje. Bilo je mnogo teško u prvom poluvremenu, morali samo da se vraćamo iz minusa, publika je želela golove. U poluvremenu smo imali dogovor koji smo zapravo ispoštovali. Ostaće među nama šta su nam rekli trener i pomoćnici, kao i šta smo se dogovorili, ali smo uspeli da ostvarimo pobedu. Golove sam postigao ja, ali bi mi bilo drago da je bilo ko od ostalih momaka to isto uradio. Mi smo porodica i živimo jedan za drugog na terenu, a to će nam, nadam se, doneti mnogo uspeha ove sezone”.
O ambicijama do kraja prvenstva Uroš je rekao:
”Stalno govorim da mi možemo u vrh tabele. Gubimo bodove onda kada nemamo dovoljno koncentracije, ali ni sreće. Možda smo ove sezone samo jednom odigrali meč, a da nismo imali veoma dobre šanse. Verujem u ovo što radimo, ostao sam ovde da bi završio posao i obezbedio Rađevcu mir do kraja sezone. Protiv Smedereva, pred našom publikom, treba da pokažemo da smo vredni tri boda jer igramo protiv lidera sa kojim smo igrali, u najmanju ruku egal na njihovom terenu. Moramo da verujemo, da se nadamo pobedi jer samo tako možemo to da uradimo”.
 Zamolili smo našeg sagovornika da u nekoliko rečenica sam sebe opiše:
”Ne volim da govorim previše o sebi. Znam da sam profesionalac na terenu i van njega, ginem za dres kluba koji predstavljam i ne želim da iko to potceni. Sa druge strane, imam tim, ekipu, porodicu sa sobom koju svakog dana na treningu viđam i bodrim da radimo još jače. Neka trener i ostali govore o meni, ja sam srećan što sam ovde i što se borim da na terenu pokažem svima onima koji su me u prethodne dve godine sklanjali da su pogrešili. Kad je teško moraš da budeš najjači, a ja to moram da uradim, jer želim da igram fudbal na nivou o kojem sam sanjao”.
 Uroš Kojić je rođen 10.06.2003. godine. Bio je u mlađim kategorijama Voždovca. Igrao je za Loznicu i od leta prošle godine je član Rađevca.
Foto: Instagram Uroš Kojić

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad