Search
Close this search box.
336878186_549198457197443_6278736651537112103_n
VREME ČITANJA: 2 min

Bačkogradištanci “petardom” ispratili Ratkovčane

U okviru 20. kola Vojvođanske lige Sever, u derbiju začelja Vojvodina iz Bačkog Gradišta je zabeležila mnogo važan trijumf u borbi za opstanak, ubedljivo je pao sastav Radničkog 1918 iz Ratkova (5:0).
Stadion: Đorđe Tapavica – Džoja, Bačko Gradište. Gladalaca: 200. Sudija: Predrag Mrđenović (Vrbas). Žuti kartoni: Agbaba i Kardinal (Radnički 1918). Strelci: Radosavljević, Jović 3, Pelengić (Vojvodina).
VOJVODINA: Slijepčević, Kiš (Dražić), Ilić (V. Novaković), Kovačević, Pelengić (N. Novaković), Bošnjak, Jović, Bubanja (Ćirić), Radosavljević, Efendić, Prodanov (Sikimić).
RADNIČKI 1918: Vučetić, Aleksić, Petković, Ćeran (Trifunović), Gugleta, Stojanović (Crnjanski), Đokić, Prelić (Dakić), Božičić (Kardinal), Agbaba (Filipović), Radaković.
Odigrala je popularna “Voša” odličnu utkmicu, prvi pogodak pao je u 28. minutu sa oko 35 metara je izveden slobodan udarac Milan Kovačević, lopta je putovala na drugu stativu gde se najbolje snašao Stanko Radosavljević i sa 5 metara odličnom rekacijom sprovodi loptu u gol koja je ušla atraktivno od prečke. U 40. minutu novi pogodak domaćina.
Ponovo je krenulo od Kovačevića, koji je sa svoje polovine terena uposlio Vladu Bošnjak koji ulazi u šesnaesterac i na drugoj stativi pronalazi Nemanju Jovića koji pogađa sa 10 metara drugi ugao gola. U 63. minutu Dimitrije Ilić je sa 30 metara pronašao Miodraga Pelengića koji odlično prima loptu u petercu i pronalazi Jovića koji glavom uvećava prednost.
U 73. minutu Pelengić koristi grešku odbrane gostiju, prihvata loptu ulazi u 16 metara i otprilike sa 10 metara iskosa pogađa metu. U 86. minutu novi pogodak i konačan rezultat postavlja Jović (het-trik), na asistenciju Kovačevića, ulazi u šesnaesterac i lagano sprovodi loptu pokraj golmana Vučetića.
Posle utakmice imali smo priliku da čujemo heroja, igrača utakmice i strelca het-trika Nemanju Jovića:
“Ušli smo u utakmicu izuzetno raspoloženi, stvorili smo odlične šanse i uspeli da postignemo dva gola. U drugom poluvremenu smo ušli još agresivnije u želji da ostvarimo pobedu i ne primimo gol, što smo na kraju i uspeli. Drago mi je što smo postigli pet golova i igrali kao tim, nijedan pojedinac danas nije iskočio, jer mislim da smo svi bili na visokom nivou. – nastavio je i najavio sledeći duel:
Sledeće nedelje igramo u Bačkoj Palanci, koja nam je direktan konkurent u ligi za opstanak. Ukoliko ponovimo današnje izdanje i u narednom kolu, ne sumnjam u novi trijumf mog tima. Hvala vašem portalu što prati našu ligu i vrši promociju sporta na ovim prostorima.”
Foto: FK Vojvodina – Bačko Gradište

 

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 2 min

Bačkogradištanci “petardom” ispratili Ratkovčane

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”