Search
Close this search box.
OFK Bačka - Hajduk 1912
VREME ČITANJA: 2 min

OFK Bačka upisala treću recku u nizu

Derbi ravnice odigran je u 19. kolu Srpske lige Vojvodina, a fudbaleri domaće OFK Bačke savladali su rezultatom 3:2 Kulski Hajduk 1912, ekipu sa vrha tabele.
Stadion: “Slavko Maletin – Vava”, Bačka Palanka. Gledalaca: 200. Sudija: Neđo Mrđa (Pančevo). Žuti kartoni: Jelić i Rakić (OFK Bačka). Plavšić i Damjanović (Hajduk 1912). Crveni kartoni: Božović (Hajduk 1912). Strelci: Jakovljević, Mitić i Milenković (OFK Bačka). Brborić 2 (Hajduk 1912).
OFK BAČKA: Grčić, Jelić, Jakovljević, Rakić (Panjak), Bajić, Milenković, Vukanović, Pantić, Gagić (Miličković), Mitić (Bratić), Sremčević.
HAJDUK 1912: Simonović, Tadić (Božović), Plavšić, Damjanović, Jović, Jančić, Brborić, Potkozarac, Matijević, Matijašević, Šušnjar.
Odličan početak za sastav Trive Ilića, u 11. minutu po levom boku igrači Bačke su iskombinovali, Jakovljević je pogodio posle odbitka. U 34. minutu domaćin dolazi do duplog vođstva Mihajlo Mitić biva realizator, prelepim pogotkom na asistenciju Gagića sa desnog boka.
U 40. minutu sviran jedanaesterac za Hajduk, a Đorđe Brborić sa tačke za kazneni udarac smanjuje prednost Bačke. U 69. minutu slobodan udarac na desnoj strani za OFK Bačku, a Miodrag Milenković još jednom pokazuje o kakvom se igraču radi i prelepim udarcem prebacuje živi zid i kao bomba lopta ulazi u mrežu, golman nije mogao ništa, a OFK Bačka je stekla ne dostižnu prednost.
U 76. minutu gostujući sastav Željka Račića dolazi do ponovnog smanjenja rezultata, a egzekutor je ponovo Brborić koji dobija asistenciju iz kornera koji je izveo iskusni Goran Potkozarac.
Uprkos terenskoj inicijativi Kuljana i želji da ipak odu kući sa bodom, svi pokušaji do kraja bili su “jalovi”, a OFK Bačka je izdržala pritisak i odnela veliki trijumf u borbi za opstanak u trećeligaškom karavanu.
“Odličan protivnik, ali i zaslužena pobeda našeg tima. Mnogo bitan trijumf za nas u borbi za opstanak i beg iz opasne zone. Treća pobeda zaredom, kao ekipa rastemo sve više.” – za naš portal izjavio, igrač OFK Bačke Miodrag Milenković.
OFK Bačka je ostala na istoj poziciji sa 19 osvojenih bodova, takođe i Hajduk 1912 je ostao na istom mestu sa 30 osvojenih bodova. U sledećem kolu OFK Bačka ima teško gostovanje u Šajkašu protiv Borca, dok će Hajduk iz Kule ugostiti Pančevački Dinamo 1945.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

OFK Bačka upisala treću recku u nizu

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina