Search
Close this search box.
Xtip Stream „Emisija“ sa Sandrom pobrala je simpatije sportske javnosti i nastavlja punom parom. Bavimo se fudbalskim temama uz sjajne i dokazane sagovornike u ovom sportu, a različitih pozadina, karijera, ciljeva i radnih navika.
U 19. epizodi emisije „Xtip Stream“ gost je Branko Bošković, nekadašnje levo krilo Crvene zvezde koji je u bogatoj karijeri igrao i u Francuskoj, Austriji i Sjedinjenim Američkim Državama. Bošković je rođen u Bačkoj Topoli, a fudbalsku karijeru je počeo u Mogrenu iz Budve, da bi sa nepunih 19 godina došao u Crvenu zvezdu i zadržao se četiri sezone, iako je pre dolaska u crveno-bele imao ponude i Partizana, a posebno Obilića.
Put ga je odveo u Francusku i to u PSŽ gde je odigrao praktično jednu kompletnu sezonu, da bi zbog raznih okolnosti i činjenice da nije sa prostora Evropske unije morao da bude prebačen u drugi tim, a zatim pozajmljen u Trou gde je doživeo najteže trenutke u karijeri.
U Rapidu iz Beča je proveo tri sezone, a zatim je otišao „preko bare“ gde je dve sezone nastupao za DC junajted iz Vašingtona. Ipak povrede su učinile svoje, pa je kraj karijere dočekao oproštajnom sezonom u bečkom Rapidu.
Sa Crvenom zvezdom je osvojio dve titule šampiona Jugoslavije, kao i dva nacionalna Kupa. Sa PSŽ-om je osvojio Kup Francuske, a sa Rapidom je bio šampion Austrije u sezoni 2007/08.
Igrao je za reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i na kraju Crne Gore, a kako kaže jedno od najvećih razočarenja je doživeo kada nije bio pozvan na Svetsko prvenstvo, uprkos obećanju tadašnjeg selektora.
O karijeri, usponima i padovima koji čekaju svakog sportistu čućete sve od Branka Boškovića kome je zaista malo falilo da iza sebe ostavi mnogo veći trag u fudbalu, ali dosta stvari se u njegovoj karijeri odigralo veoma brzo pa nije imao vremena da izvaga dobre i loše strane. Kakav je tretman stranaca u klubovima, koliko treba stvari da se poklopi i kolika je uloga sreće u karijeri ispričao nam je Bošković, a za kraj dao i savet zlata vredan za sve mlađe sportiste.
Pratite MerkurXtip YouTube kanal jer vas očekuje još puno sjajnih gostiju u Xtip Emisiji sa Sandrom.

Branko Bošković