Search
Close this search box.
1678568730855
VREME ČITANJA: 1 min

Buran gradski derbi u Kikindi

OFK Kikinda – Žak 1:0
Stadion: Gradski, gledalaca: 300, strelci: 1:0 Ivanović 90+ 6.minut, sudija: Nikola Rankov, pomoćnici: Kristijan Kovač i Stefan Svjetlica, žuti kartoni: Mirkov, Vilovski (OFK Kikinda), Berbakov, Krnić (Žak), crveni kartoni: Governer (OFK Kikinda), Krnić (Žak).
OFK Kikinda: Savkov, Božić, Reljić, Kecman, Mirkov, Ivanović (Galešev), Zeljković (Governer), Spahić, Đukić, Barbul (Vilovski), Radovanović.
Žak: Živkov, Knežević, Pecarski, Ratko (Krnić), Kočiš (Baba), Utržen, Radivojac, Stojkov, Bebakov, Fučak, Lakić (Terzin).
Lider opravdao ulogu favorita, ali je do pobede stigao mnogo teže nego što se očekivalo. Od početka susreta domaćin je pritiskao goste, no pravih šansi je bilo malo. Sve što je išlo u okvir gola sjajni golman Žaka Marko Živkov je zaustavio.
Slično je bilo I u nastavku. Gosti nisu pokazivali neku veliku želju za napadom. OFK Kikinda je imala inicijativu, veliki posed lopte. Bilo je i prilika. Mirkov, Ivanović, Đukić, Spahić su pokušavali, ali je Živkov bio nesavladiv. Utakmica je produžena šest minta. Baš u poslednjem minutu nadohnade Ivanović je dobio loptu, ušao u kazneni prostor i nekako matirao Živkova 1:0. Dok je trajala radost dela domaćih igrača došlo je do gužve i koškanja pojedinih igrača oba tima. Crvene kartone su dobili Governer i Krnić. Utakmica je na kraju produžena trinaest minuta.
Konačan rezultat je ostao OFK Kikinda 1 , Žak 0. Ovom pobedom domaćin je ostao na prvom mestu tabele, dok su gosti u brigama oko opstanka.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Istok”