Search
Close this search box.
Sa terena Rađevac Krupanj
VREME ČITANJA: 1 min

MerkurXtip „SA TERENA“

U sklopu promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip vam donosi emisiju kratkog formata pod nazivom „Sa terena“, koja će, putujući po Srbiji, predstavljati klubove iz nižih liga. Naš Marko Grbić neprestano šparta Srbijom i prikazuje pravo lice „malih“ klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.
Iz epizode u epizodu imamo priliku da se upoznamo sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a 22. epizoda donosi priču o Fudbalskom klubu Rađevac iz Krupnja, sada članu Srpske lige – grupa Zapad. Nalazi se u gornjoj polovini prvenstvene tabele i prevashodni cilj ovog kolektiva je da postane stabilan član trećeg ranga takmičenja.
Rađevac je prošle godine proslavio 100 godina postojanja, a za tu priliku slavlje je uveličala ekipa Crvene zvezde koja je u više navrata dolazila na stadion „Mirko Vasiljević“. Ovaj stadion je sjajno pozicioniran i pruža sve uslove za rad prvog tima, ali i mlađih selekcija pa su mnogobrojni igrači nastavili karijeru u većim sredinama. Najpoznatiji igrači koji su potekli iz ovog kluba su Zvonko Petrović, nekadašnji igrač Partizana, Vojvodine i klubova u inostranstvu, kao i Njegoš Petrović koji je poznat po igrama u Crvenoj zvezdi.
Od Milana Matića ćete čuti dosta toga od osnivanja do danas, uz ideju i pravac delovanja kluba, načinu finansiranja, ali i saznati imena klubova najvećih rivala ekipi Rađevca.
Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

Sa terena Rađevac Krupanj

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad