Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Kreće Srpska liga Istok, zanimljivi dueli ovog vikenda

Ovog vikenda se, posle tri i po meseca pauze,  nastavlja prvenstvo u Srpskoj ligi Istok.
Neizvesno će biti u borbi za 1. mesto koje vodi u Prvu ligu Srbije, a ništa manje uzbuđenja neće biti ni kada je reč o opstanku u srpskoligaškom društvu.
Derbi 16. kola igra se u Pirotu gde će snage odmeriti bivši prvoligaši Radnički i Jagodina. Posle nekoliko promena u timu Piroćanci u derbi ulaze i bez Mančića i Đurovića koji zbog kartona neće moći da pomognu saigračima.
Jagodina sa mladim timom i u ovaj, kao i sve ostale duele ulazi bez preteranog respekta i sa puno optimizma. Dodatna snaga bivšeg superligaša biće novi trener Marko Vidojević, koji je ranije sa uspehom vodio upravo Piroćance.
U subotu će na teren najbliži pratilac iz Leskovca. U Sportskom centru Orion Dubočica dočekuje Dunav sa ulogom apsolutnog favorita koji od starta želi da pokaže svoju snagu, ali i rešenost da se vrati među prvoligaše.
Zanimljivo će biti i u Prokuplju gde Topličanin dočekuje Radnički iz Svilajnca. Obe ekipe su promenile i podmladile sastave, a domaćin đeli startnu pobedu kako bi na vreme osigurao status srpskoligaša.
Najavljenu borbu za opstanak značajno pojačani Timok počinje duelom sa Paraćincima. U Zaječaru veruju da mogu do opstanka, pa se pobeda u subotu nameće kao obaveza.
Meševo sa izmenjenim timom i sedmoricom novajlija želi 4 boda u prva dva kola na domaćem terenu. Prvi gost u usbotu je Timočanin, a sledećeg vikenda Radničkih iz Pirota.
Nedeljni program otvaraju SFS Borac i Car Konstantin. Staklarci su favoriti, ali Nišlije najavljuju borbu od samog starta kako bi popravili loš utisak iz prvog dela prvenstva.
Budućnost u Popovcu dočekuje Vlasinu sa imperativom pobede kako bi zadržali priključak sa vodećim tandemom. Ove zime izmenjeni tim Vlasotinčana dolazi u Popovac sa sa nadom da mže da iskoristi trenutne probleme domaćina koji zbog povreda neće biti kompletan.
OFK Brzi Brod posle teške zime tokom koje se postavilo i pitanje opstanka kluba, dočekuje Pčinju. Gosti iz Trgovišta na krilima dobrih rezultata u pripremnom periodu veruju da mogu da osvoje sva tri boda na otvaranju prolećne polusezone.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok