Search
Close this search box.
Blento Sloga Požega
VREME ČITANJA: 2 min

Posetili smo najvatrenijeg navijača na četiri noge /FOTO GALERIJA/

Tragom priče o popularnom Blenti otišli smo u Požegu. Na stadionu srpskoligaša FK Sloga pored Milovana, klupskog sekretara, sačekao nas je i dugodlaki mešanac – pas Blento.
Napušten od vlasnika u zimu te davne 2017. godine, uplašeni pas zbunjenog pogleda došao je u klub u Nemanjinoj ulici u Požegi. Intuicija ga nije prevarila jer ga je FK Sloga odmah prihvatila kao člana porodice. Blento im nije ostao dužan: postao je najverniji navijač, pratilac i prijatelj kluba. Gledao je svaki meč pratio svaki trening. Ispraćao je i dočekivao ekipe sa gostovanja.
Maskota požeškog Srpskoligaša pokazala se kao veoma talična. Sloga je uz Blentu odigrala skoro pedeset prvenstvenih utakmica bez poraza. Ipak ni to im nije bilo dovoljno da se plasiraju u Prvu ligu Srbije, sticajem neverovatnih okolnosti.
Blento Sloga PožegaTrening FK Sloga
Gradske komunalne službe nekoliko puta “Hapsile” su Blentu a Sloga ga je svaki put kao pravi stariji brat “vadila” iz zatočeništva. Sve dok ga nisu čipovali, čelnici klubla su plaćali značajne novčane iznose kako bi dobili svoju taliju nazad.BlentoBlento prati Slogu
Čim se oglasi razglas Blento dolazi na utakmicu. Nekad je na tribinama a nekad pored terena. Neverovatan je i podatak da ovaj pas nikada nije prešao aut-liniju i ušao u teren dok traje utakmica ili trening.
BlentoPublika na tribinama
Dvanaesti igrač Sloge iz Požege na žalost ne zna da priča. Zanimljivo bi bilo čuti njegovo mišljenje recimo o suđenju u Srpskim ligama ali i o izboru predsednika FSS i drugim aktuelnim temama.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad