Search
Close this search box.
Kuzman Babeu
VREME ČITANJA: 2 min

Xtip Stream Emisija – Kuzman Babeu

Xtip Stream „Emisija“ sa Sandrom pobrala je simpatije sportske javnosti i nastavlja punom parom. Bavi se fudbalskim temama uz sjajne i dokazane sagovornike u ovom sportu, a različitih pozadina, ciljeva i radnih navika. Svi su već navikli na većinsko mišljenje da je mnogo toga lepog na našoj sportskoj i fudbalskoj sceni, ali spremite se da neretko čujete i drugu stranu medalje.
MerkurXtip je imao tu čast da u 14. epizodi Xtip Stream Emisije ugosti Kuzmana Babeua, igrača bogate fudbalske karijere koji je karijeru, kao mališan, počeo u OFK Beograd, ali je zatim otišao u Trudbenik, zatim u Dinamo iz Pančeva, kada je usledila selidba u Obilić gde se zadržao gotovo četiri godine i doživeo najlepše trenutke u karijeri. Usledio je izlazak van okvira naše zemlje i selidba u Slaviju iz Sofije, pa jedna sezona u Sutjeski iz Nikšića, Mladosti iz Apatina, ali i jedna godina u Kini gde je nastupao za tadašnjeg drugoligaša – Henan. Igračku karijeru je završio u Beogradu 2005. godine. U trenerskoj karijeri vodio je Balkan Mirjevo i Polimlje, a sada je trener mlađih kategorija u OFK Beograd.
Poslušajte priču sjajnog gosta koji je predstavio svoju karijeru, ali i demistifikovao neke od tema vezane za Obilić koje su i danas aktuelne. Sa osmehom na licu i srećom u očima Babeu  je pričao o vremenu provedenom u Obiliću kao danima igranja u savršenom klubu. Čućete kako se seća osvajanja titule, debitantskom nastupu u Ligi šampiona i to protiv minhenskog Bajerna koji je imao ekipu iz snova i te godine izgubio finale od Mančester junajteda.
Neizostavna je bila priča o njegovom propalom dogovoru sa Crvenom zvezdom (koji je bio načelno dogovoren) i nakon toga smirajem njegove igračke karijere koja je mogla da nastavi uzlaznom putanjom. Čućete šta priča mladim igračima koje trenira i kako se postavlja na treningu, ali i u životu.
Za kraj, Babeu je otkrio i svoju humanu stranu, koja se često ne vidi na prvi pogled, i šta je uradio sa dresom Đovanija Elbera koji je dobio na poklon u Minhenu kada je njegov Obilić igrao sa svetski kvalitetnim Bavarcima.
Budite uz nas, pratite nas na društvenim mrežama i očekujte još puno sjajnih gostiju u Xtip Emisiji sa Sandrom.

Kuzman Babeu

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

Xtip Stream Emisija – Kuzman Babeu

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE