Search
Close this search box.
1676236145283
VREME ČITANJA: 2 min

Druga provera ekipe iz Elemira

Naftagas iz Elemira je u drugoj kontrolnoj utakmici igrao nerešeno 0:0 sa Vojvodinom iz Perleza.
Susret je odigran na stadionu FK Naftagas u Elemiru pred oko 200 gledalaca. Za obe ekipe je nastupio veliki broj igrača što je i normalno u ovoj fazi priprema. Terensku inicijativu je imao član SLV, ali se član Vojvođanske lige istok nije dao. Imali su domaći nešto više prilika, no golmani su ostali nesavladani i mreže su mirovale.
Šef struke ekipe iz Elemira Vladimir Grbušić posle meča je rekao:
”Moram biti zadovoljan zalaganjem i trčanjem. To nam je još ove nedelje bilo u prvom planu. Pružili smo šansu velikom broju igrača, podelili smo uglavnom minutažu po 45 minuta. Nije lako igrati po ovakvom vremenu, ali kako nama, tako i ostalima. Golova nije bilo nažalost, ali  sa svim ostalim stvarima možemo biti zadovoljni”.
Što se tiče prelaznog roka tu su stvari završene:
”Prelazni rok je  gotov. Pre svega čekamo da se ovi igrači koji su nam došli poput Milana Turkulja i Zorana Švonje što bolje pripreme. Bez Ćušića smo ostali nažalost celu polusezonu zbog operacije prednjih ukrštenih ligamenata. Doveli smo par mlađih igrača kako bi podmladili ekipu. Pokazali su da na njih možemo da računamo.”
Već u sredu ekipu Naftagasa očekuje Kup utakmica u Botošu protiv ekipe Omladinca. Tu će po rečima trenera Grbušića šansu dobiti najverovatnije mlađi igrači. Od subote i duela protiv Radničkog iz Zrenjanina kreće finalizacija radova, smanjivanje minutaže i traženje najboljih jedanaest.
Prvi trener Vojvodine Mirko Stokić može biti zadovoljan izdanjem svoga tima:
”Zadovoljan sam kompletnom igrom, odnosom, trčanjem. Malo me brine realizacija, pošto smo i u subotu igrali utakmicu protiv Slobode iz Novih Kozaraca gde smo takođe igrali bez golova. Ulazimo u šanse i na tome ćemo morati da poradimo”.
Ekipa je ostala u istom sastavu kao i u jesenjem delu sezone:
”Nije bilo značajnijih promena u timu. Stavili smo akcenat na mlađe igrače. Neki od njih imaju po 15 godina i nemaju čak ni prava nastupa za prvi tim. Želimo da što više momaka iz našeg podmlatka dobiju šansu. To je budućnost fudbala u Perlezu”.
Ono što je zanimljivo Vojvodina do početka prvenstva neće više igrati trening susrete. Predstoji im jedino Kup meč sa ekipom Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Istok”