Search
Close this search box.
1673980367828
VREME ČITANJA: 2 min

Zemun cilja Prvu ligu

Tim iz Gornje varoši ima velike ambicije u nastavku sezone.
Glavni cilj u prolećnom delu prvenstva je osvajanje prvog mesta u Srpskoj ligi “Beograd” i plasman u viši rang. Upravo zbog toga je FK Zemun među prvima u Srpskoj ligi startovao sa pripremama. Šef struke Saša Štrbac o početku i planu priprema govori:
“Sa pripremama smo počeli u ponedeljak. Plan je da se prvih nekoliko dana izvrše lekarski pregledi i kontrole svih pojedinaca. Volim sa mojim ekipama da imam 6 nedelja priprema, ali upravo zbog velikih ambicija odlučili smo se za nedelju dana više treninga i rada. Ostali smo bez dva igrača. Napustili su nas levi bek Aleksandar Trajković, kao i iskusno levo krilo Marko Simić. U toku narednih dana gledaćemo da pojačamo naše redove sa nekoliko igrača.”
Ono što naravno igrači najviše vole tokom priprema su ipak trening utakmice. Zemun će ih imati dovoljno:
”Zakazali smo dovoljan broj pripremnih susreta, svi igrači će dobiti šansu. Imaćemo protivnike iz Superlige, iz Prve lige, kao i iz našeg ranga. Očekuje nas i jedna utakmica u Republici Srpskoj. Biće dovoljno vremena da se ekipa pripremi i uigra.”
Ambicije kluba su svakako borba za prvo mesto u SLB i plasman u Prvu ligu. Za liderom Zvezdarom, Zemun zaostaje 5 bodova:
”Već u prvom kolu nastavka takmičenja sastajemo se sa Zvezdarom na našem stadionu. Ukoliko zabeležimo pobedu prednost rivala ćemo spustiti na 2 boda. Pored nas i Zvezdare, za ulazak u viši rang boriće se OFK Beograd i Teleoptik. To su po meni glavni favoriti. Očekuje nas zanimljiv prolećni deo šampionata.”
Naš sagovornik ističe da ostaje na klupi Zemunaca uprkos nekim ponudama koje je imao tokom zimske pauze:
”Po prvi put radim u ovom rangu takmičenja. Stanujem nekoliko ulica od stadiona kluba i ispunila mi se želja da vodim ekipu Zemuna. Imao sam i ponudu da preuzmem prvoligaški klub iz Crne Gore, ali sam je odbio. Hteo bi još nešto da kažem. Kao što su Crvena zvezda i Partizan naši najveći klubovi, tako su i Zemun i OFK Beograd isto veliki i njima tik uz rame. Zaista je šteta što su oba kluba tu gde su, jer im je mesto u Superligi.”
Saša Štrbac je veliko trenersko ime. Poseduje UEFA profi licencu. U karijeri je trenirao OFK Beograd, Bežaniju, Novi Pazar, Borac iz Banjaluke, Karpate iz Lavova u Ukrajini, Napredak iz Kruševca, Dinamo iz Vranja, kao i Budućnost iz Dobanovaca. Zemun u svakom slučaju sa iskusnim i proverenim stručnjakom ima dobre osnove za svoje prolećne ambicije.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd