Search
Close this search box.
1673709703791
VREME ČITANJA: 2 min

Brodarac počeo pripreme među prvima

FK Brodarac je možda i najranije od svih srpskoligaša počeo sa pripremama za prolećni deo sezone.
Jedna od najmlađih ekipa u svim Srpskim ligama je sa pripremama počela u četrtak. Šef struke Dragan Stevanović o razlozima starta priprema pre svih u ovom rangu takmičenja govori:
„Kako imamo veoma mladu ekipu, možda i najmlađu u sve četiri gupe Srpske lige mislim da nije uopšte rano za početak priprema. Naši igrači koji su igrali u jesenjem delu sezone su svi između 2001. i 2005. godišta. Mi smo trenerili do 12. decembra i četiri nedelje pauze je sasvim dovoljno. Mladim igračima uvek treba rada i treninge. Kako se u Brodarcu radi pokazuju i transferi naših igrača. Mladi golman Luka Lijeskić 2005. godište je otišeo u belgijski Gent, dok je štoper Radojičić potpisao za Rudar iz Pljevalja“.
Naravno čuli smo od našeg sagovornika kakav je plan i program priprema:
„Postoji mogućnost da odemo negde od sedam do deset dana na neke mini pripreme, mada je verovatnije da ćemo ostati u Beogardu. Radićemo kod nas na terenu, kombinacija snaga-teren. Zakazali smo veliki broj prijateljskih utakmica, nekih osam do devet. Krenuli smo rnije i pripreme da bi mogli da odigramo utakmice sa timovima iz višeg ranga. Otvaramo seriju utakmica 21. januara protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice, pa zatim nastavljamo sa ekipom Laktaša koja je visoko pozicionirana u ligi Republike Srpske, napada Premijer ligu. Nakon toga slede mečevi sa ekipama iz Srpske lige „Vojvodina“ od kojih dosta njih juri plasman u Prvu ligu. Sve u svemu dosta dobrih susreta sa kvalitetnim protivnicima“.
Što se tiče prmena u igračkom kadru on neće biti velik:
„Osim ova dva igrača koja su otišla za sad neće biti promena. Mi igrače dovodimo iz našeg juniorskog pogona. Neki su već debitovali, neki će dobiti šansu na proleće. Ako se pojavi neki mladi igrač reagovaćemo. Kad odigramo par trening susreta i ako se pokaže da na nekim pozicijama škripi videćemo šta možemo da uradimo. Za sad nemamo u planu dovođenje novih igrača“.
O ambicijama u drugom delu sezone Dragan Stevanović je rekao:
„Mi imamo ambicije da na proleće igramo dobar fudbal, napadački, da isforsiramo te mlade igrače. Hoćemo da igramo prepoznatljiv fudbal, da probamo da dobijemo što više utakmica. Za koje će to mesto biti dovoljno videćemo. Probaćemo svakako da dobijemo sve utakmice. Naš cilj je da imamo što više igrača za Super i Prvu ligu. Prvo mesto nam uopšte nije impertiv“.
Sigurni smo da će Brodarac kao i jesenas igrati dobar i dopadljiv fudbal.
Foto: FK Brodarac

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd