Search
Close this search box.
New Project
VREME ČITANJA: 1 min

PODIŽE SE NIVO: Sve više ulaganja u Srpskoj ligi “Zapad”

Podiže se nivo Srpske lige “Zapad”. Sve je više ulaganja u svakom segmentu, koja će pomoći ligi da dostigne jedan viši nivo.
U poslednjih par sezona, a pogotovo u poslednje dve sezone, utisak je da je sve više ulaganja u Srpskoj ligi “Zapad”, odnosno u klubovima koji se takmiče u njoj. Nažalost, nisu svi klubovi u mogućnosti da imaju vrhunske uslove i igrače, ali većina klubova je na jednom ozbiljnom nivou u svim segmentima.
Ulaže se na svim nivoima, od infrastrukture do igrača. Na većini terena Srpske lige “Zapad” trava za igranje je poprimila bolji kvalitet, svlačionice su sređenije. Sa druge strane, dovode se prvoligaška i superligaška pojačanja u pojedinim klubovima i kvalitet fudbala raste.
Daleko je to još uvek od onog nivoa koji bi zadovoljio sve i gde bi bilo uživanje igrati i gledati taj fudbal. Međutim, očigledno je da kvalitet u svim segmentima raste i da Srpska liga “Zapad” ima perspektivu da u narednim sezonama dostigne približno nivo Prve lige.
Srpska liga “Zapad” već par sezona važi za najbolju grupu Srpskih liga. Sa većim ulaganjima, podiže se i kvalitet lige, koji bi u neko dogledno vreme mogao da privuče neke zvučnije sponzore. Time bi i liga, svi klubovi, ali i ceo savez profitirali, pa bi se na Zapadu igrao ozbiljan fudbal.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad