Search
Close this search box.
1671980099037
VREME ČITANJA: 3 min

Milan Ćulum najbolji trener Beogradske zone

Šef struke OFK Žarkova Milan Ćulum izabran je za najboljeg trener Beogradske zone po izboru posetilaca sajta Msport.
Mladi stručnjak je za dobre rezultate sa doskorašnjim prvoligašem u zoni dobio priznanje za najboljeg trenera prvog dela sezone:
”Svaka pohvala znači bez obzira od koga stiže pogotovo što sam ja na početku neke seniorske trenerske karijere. Čast mi je i što sam bio u izboru za najboljeg trenera. Hvala svima koji su glasali, nagrada uvek prija.”
OFK Žarkovo je jesenji deo sezone završilo na visokom trećem mestu:
”Jako specifična sezona za klub. Kao što znate klub je istupio iz Prve lige i prebačen je u zonu. Svi igrači su automatski postali slobodni. Kad sam letos preuzeo ekipu nije bilo ni jednog igrača pod ugovorom, osim nekoliko omladinaca. Bukvalno smo krenuli od nule. Jako je u tom trenutku bilo teško dovoditi igrače. Nismo imali ni velike finansije. Kad uporedim period od letos i ovaj sad napravili smo veliki posao. Doveli smo nekoliko igrača iz Sinđelića, par omladinaca i par njih koji nisu igrali. Praktično smo dovodili igrače ispod radara. Špic Novitović koji praktično dve godine nije nigde igrao, sad je prvi strelac lige i nalazi se na probi u Kolubari. Izbacili smo i par mladih igrača i uspeli da dođemo do trećeg mesta. Nemamo nikakav imperativ, iz ove perspektive smo napravili dobar posao pošto smo blizu dve vodeće ekipe.”
Naravno pričali smo i o početku priprema za drugi deo, kao i o ambicijama u nastavku sezone:
”Pripreme počinjemo 21. januara, već 28. imamo utakmicu sa OFK Beogradom. Probaćemo malo da osvežimo ekipu, da dovedemo par mladih igrača koji ne beže od rada i treninga. Nemamo imperativ rezultata, bitnije je da dobro i kvalitetno radimo. Idemo od utakmice do utakmice pa ako rezultat dođe došao je. Nekada dođe, nekada ne. Bilo je trenutaka u prvom delu sezone kada smo pobedili, ali ja nisam bio generalno zadovoljan. Ekipa je mlada i najvažnije da napreduje iz dana u dan.”
Milan Ćulum je rođen 1984. godine. Imao je bogatu igračku karijeru. Počeo je u Slaviji iz Novog Sada. Zatim je nastupao u Cementu iz Beočina, OFK Beogradu, Sremu iz Sremske Mitrovice i Spartaku iz Subotice.
Put ga je zatim vodio preko Čukaričkog i Smedereva do Željezničara iz Sarajeva sa kojim je osvojio duplu krunu u sezoni 2010-2011. Igrao je nakon toga u Volgaru iz Astrahana, Radničkom iz Kragujevca i Niša, Radniku iz Surdulice i Radu.
Sledi opet odlazak u inostranstvo gde je igrao za Slobodu iz Tuzle, Partizan iz Tirane i Inter iz Zaprešića. Po povratku u Srbiju bio je u Kolubari iz Lazarevca, Borcu iz Čačka, Studentskom gradu i Sinđeliću.
Trenersku karijeru je počeo u mlađim kategorijama Rada, vodio je kadete Brodarca i omladince Sinđelića.
Ukoliko bude imao upola uspešnu trenersku karijeru kao igračku sigurni smo da će Milan Ćulum napraviti dobre rezultate sa svojim klubovima.

Možda vas zanima

TABELA beogradske zone