Search
Close this search box.
New Project
VREME ČITANJA: 4 min

MILOŠ OBRADOVIĆ: Naš osnovni cilj je da uđemo u plej-of

Miloš Obradović, šef struke prvoligaša Jedinstva iz Uba, govorio je za naš portal o proteklom delu sezone.
Mladi stručnjak već nekoliko sezona sa uspehom predvodi ekipu Jedinstva. Jedinstvo je prošle sezone nastupalo u Srpskoj ligi. Ove sezone gledamo ih u Prvoj ligi Srbije.
Kao novajlije jako su se dobro snašli u prvih devetnaest utakmica Prve lige. Polusezonu su završili na 10. mestu sa 24 osvojenih bodova. Međutim koliko je prvenstvo izjednačeno govori i to da im je Radnički (SM), koji se nalazi na 4. poziciji udaljen na samo pet bodova razlike.
O prvom delu sezone, ali i o mnogim drugim stvarima razgovarali smo sa šefom struke Jedinstva Milošem Obradovićem.
Prošle sezone Srpska, ove sezone Prva liga. Prvo šta želimo da čujemo jeste kolika je razlika u kvalitetu i organizaciji samih utakmica između ove dve lige?
“Prelaz iz amaterskog u profesionalni fudbal je vrlo zahtevan na svakom planu, s tim što smo mi to morali da uradimo u ekspresnom roku. Srećom, klub je dugo vremena na čvrstim i stabilnim nogama, pa je to kod nas prošlo dosta bezbolno, ali to ne menja činjenicu da je razlika ogromna.
Utakmice su mnogo intenzivnije, zahtevi za igrače mnogo obimniji, ne postoje sigurni bodovi, ali mislim da smo se dosta dobro snašli. Po logici, trebalo bi da nam u nastavku sezone mnogo znači iskustvo iz prvih šest meseci. Posebno što imamo dosta prostora za napredak u svakom segmentu funkcionisanja kluba.”
Kako ste se snašli i prilagodili Vi kao trener, ipak je to jedan stepenik više i jedan veliki pomak u Vašem radu?
“Biću malo neskroman, pa ću reći da smo moj stručni štab i ja i u Srpskoj ligi bili maksimalno posvećeni svakoj utakmici i treningu. Iz tog razloga mislim da su igrači već bili spremni na zahteve višeg ranga. Ipak, viši nivo fudbala, za mene kao mladog trenera, tražio je dodatni rad.
Nisam se libio da tražim savete i od mojih starijih kolega, ali sam sledio svoj instinkt i odluke donosio sam. Sigurno da je bilo i grešaka. Prirodno je da se to dešava u ovom poslu, ali nadam se da sam i ja, kao i klub u celini, pokazao da sam spreman za ovakav izazov.”
Jedinstvo je delovalo sasvim dobro u prvom delu sezone. U pojedinim trenucima izgledalo je kao da fali malo te sportske sreće kako bi se postigao neki bolji rezultat. Kako ste Vi zadovoljni dosadašnjim učinkom?
“Delimično sam zadovoljan bodovnim učinkom. Početak je bio dosta težak, posebno kada je reč o utakmicama na domaćem terenu. U tom periodu smo osvojili neke važne bodove u nadoknadi. Opet u finišu jeseni smo propustili da na nekim utakmicama, i pored dobre igre, popravimo bodovni saldo.
Oscilacije su nas pratile, možda je to i prirodno, a bilo je i utakmica, kao protiv Grafičara, gde i pored poraza- igračima sam mogao samo da čestitam na igri. Sportsku sreću morate da zaslužite, mi smo je imali recimo u Vršcu gde je domaćin promašio dva penala, ali nismo u Pančevu gde smo odigrali odličnu utakmicu, ali ipak izgubili od Železničara koji se bori za Superligu.”
Najveće otkrovenje Vaše ekipe, a verovatno i cele lige je dvadesetogodišnji internacionalac iz Gane Kwaku Karikari. Šta nam možete reći o njemu, da li će on biti glavna uzdanica i golgeter Jedinstva u drugom delu sezone?
“Stigao je kao nepoznanica, debi na Zlatiboru nije bio baš obećavajući, međutim vrlo brzo je pokazao da je veliko pojačanje. Imao je dobar učinak, ali i on može mnogo više da pruži, što će, nadam se, pokazati na proleće.
Došao je nespreman, sada će proći kompletne pripreme, a mora da zna da su ovde zahtevi za stranca mnogo veći. Mora da bude kompletan profesionalac ako želi da uspe u fudbalu, početak je obećavajući, ali tek ćemo videti koliko će razviti svoj potencijal.”
Za kraj nam recite kakvi su planovi Jedinstva? Čuli smo od Nemanje Matića da je konačni cilj ulazak u Superligu. Kako Vi gledate na to i da li se nadate plasmanu u elitni rang, ako ne ove, onda sledeće sezone?
“Naš osnovni cilj je da uđemo u plej-of i da završimo ligu kao tim iz gornjeg dela tabele. Verujem da ćemo na leto dobro znati šta nam je činiti, Nemanja Matić je neko ko nas uvek vuče napred, ali iz trenerskog ugla, razmišljanja idu samo ka dobrim pripremama i prvim utakmicama proleća, kada ćemo biti domaćini tri puta u prva četiri kola. Probaćemo da se pojačamo na ključnim pozicijama, ali je bitno da svi nosioci igre ostaju na stadionu “Dragan Džajić”.”
Za kraj našeg razgovora, Obradović je svim našim pratiocima poželeo srećne predstojeće praznike:
“Vašim pratiocima želim srećne Božićne praznike i pravoslavnu Novu godinu.”

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE