Search
Close this search box.
New Project
VREME ČITANJA: 3 min

Itan Derviši – najbolji mladi igrač jesenjeg dela Srpske lige ,,Vojvodina” 

Odlukom vaših glasova, Itan Derviši proglašen je za najboljeg mladog igrača prvog dela sezone.
Za naš portal ekskluzivno, nakon priznanja za najboljeg pojedinca govorio je Itan Derviši:
Ti si proglašen za najboljeg pojedinca prvog dela sezone. Šta za tebe to znači i predstavlja u daljoj karijeri?
“Upravo tako, uvršten sam među najboljih 11 u ovoj polusezoni i izabran za najboljeg mladog igrača polusezone. Za mene lično ovo priznanje je pokazatelj da kada naporno trenirate i radite ono što volite, sa uživanjem na terenu, dobre partije i rezultati su neminovni. Sprska liga je svakako odskočna daska za mlade igrače, čast mi je da sam upravo ja izabran za najboljeg pojedinca. Ovo priznanje mi daje za motiv da nastavim da treniram i radim još jače, da podignem svoj nivo igre na viši nivo, kao i svake godine.”
Vredno si radio, trud se isplatio i vidi se koliko si napredovao. Da li imaš motiv da radiš još jače i da te gledamo negde u nekom višem rangu?
“Ambicije i želje su uvek na visokom nivou, što iziskuje svakodnevni izlazak iz zone komfora kako bi se realizovale. Zasigurno je da težim ka višem rangu, smatram da moje partije nisu ostale nezapažene, tako da se nadam višem rangu u skorije vreme.”
Kako bi ocenio igru sebe i konkretno svoje ekipe u jesenjem delu sezone?
“Što se tiče ove polusezone, moje debitantne u Srpskoj ligi, mogu reći da sam zadovoljan kako svojim partijama tako i ekipnim učinkom. Nisam imao poteškoća oko adaptiranja, brzo sam se navikao na stil igre ekipe i na viši rang s obzirom da sam došao iz vojvođanske lige “Jug”. Za mene lično nema velike razlike između ta dva ranga osim u trkačkom smislu koji je svakako neminovan u višem rangu, sa kojim nemam poteškoća. Smatram da smo kao ekipa mogli više, završili smo polusezonu na četvetoj poziciji, ispustili smo bodove protiv ekipa iz donjeg dela tabele. Opet nalazimo se u vrhu i imamo dobru bodovnu zalihu za prolećni deo sezone.
S obzirom sa sam najmlađi igrač u ekipi, zahvalio bih se upravi i ekipi, na ukazanom poverenju i minutaži. Mislim da ne treba praviti razliku na terenu oko godina i ranijih učinaka, ko je gde igrao, već treba izvesti 11 koji se najbolje slažu, jer se na terenu gleda kvalitet, hrabrost,borbenost, lucidnost. Oko toga ne bi trebalo polemisati. Često na terenu preuzmem odgovornost i istaknem osobine lidera, što mi možda razumno starije kolege iz ekipe po neki put i prigovore, ali je to sastavni deo napredovanja i preuzimanja odgovonrosti, morate biti istrajni u svojim ciljevima.”
Za kraj, koje su tvoje ambicije u daljem periodu, i da li uskoro očekuješ nešto više?
Naravno, svake poluezone težim ka višem rangu, kao i sada, spreman sam da naučim i prihvatim još mnogo toga, kao i za nove izazove. Na meni je da treniram i napredujem iz dana u dan, tako da spremno i željno isčekujem drugi deo sezone.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 3 min

Itan Derviši – najbolji mladi igrač jesenjeg dela Srpske lige ,,Vojvodina” 

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina